NAKON SEDAM GODINA / Amer Gojak otišao iz Dinama: 'Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U "modrom" dresu je upisao 207 nastupa, postigao 20 golova i osvojio 13 trofeja, a zanimljivo šesti je igrač u povijesti kluba po broju europskih nastupa

31.8.2022.
18:49
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U samoj završnici ljetnog prijelaznog roka BiH reprezentativac Amer Gojak (25) je napustio redove zagrebačkog Dinama i karijeru nastavlja u Ferencvarosu iz Budimpešte.

Gojak napušta Maksimir nakon sedam godina, a iz Dinama je izbivao jedino od sredine listopada 2020. do ljeta 2021. kad je igrao na posudbi u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "modrom" dresu je upisao 207 nastupa, postigao 20 golova i osvojio 13 trofeja, a zanimljivo šesti je igrač u povijesti kluba po broju europskih nastupa. Odigrao je 53 utakmice, a ispred su samo Arijan Ademi sa 98, Sammir sa 76, Dominik Livaković i Mislav Oršić koji imaju po 64 i Bruno Petković s 54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zagreb je moj drugi dom'

"Kada sam prije više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu donijeti. Danas kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvijek u sebi nositi kao trajno sjećanje svaki gol, svaku pobjedu, svako veselje sa svojim suigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama," kazao je Gojak za klupsku stranicu.

Image
SJAJNA EKIPA /

Donosimo vam najskuplju HNL momčad igrača čiji su transferi već završeni

Image
SJAJNA EKIPA /

Donosimo vam najskuplju HNL momčad igrača čiji su transferi već završeni

"U Zagrebu sam se osjećao kao kod kuće, to je moj drugi dom. Na svakom treningu i utakmici u cijelom tom periodu sam uvijek davao sve od sebe i vjerujem da navijači Dinama to znaju. Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome. Hvala svima još jednom na prelijepih sedam godina, a Dinamu, momčadi i cijelom klubu želim puno uspjeha u budućnosti jer je Dinamo moj klub," poručio je Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferencvaroš se trenutačno nalazi na drugom mjestu mađarskog prvenstva s devet bodova, dok vodeći Kisvarda ima dva boda više, ali i dvije utakmice više.

Mađarski prvak će igrati u skupini Europske lige zajedno s Monacom, Trabzonsporom i Crvenom zvezdom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo