Bomba za kraj: Dosla i konacna potvrda onoga sto se nagadalo oko Rakete

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitic proglasen je najboljim igracem sezone u Europa ligi u izboru internetskog portala Goal.coma.

15.5.2014.
11:27
VOYO logo

To je samo potvrda ono sto se vec zna, a to je da je Raketa, trenutno, jedan od najboljih europskih igraca. Usudili bi smo se reci i svjetskih.

Rakitic je kao kapetan Seville u srijedu podigao pobjednicki pehar u spomenutom natjecanju nakon sto su Andaluzani u torinskom finalu svladali Benficu boljim izvodenjem jedanaesteraca (4-2). I time usli u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U srcu momcadi Unaija Emeryja tijekom cijelog je natjecanja bio Ivan Rakitic, veznjak koji je ove sezone podigao svoju igru na drugu razinu. Njegova izvrsnost u spanjolskoj Primeri nije bila upitna, ali u Europa ligi je njegov talent poceo biti istinski cijenjen u vecem opsegu'', stoji u objasnjenju Goal.coma.

//www.youtube.com/embed/zF4m3-2DbDo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal u nastavku podsjeca da je Rakitic postigao pogotke u obje kvalifikacijske utakmice Europa lige protiv Slaska, da je upisao dvije asistencije u sesnaestini finala protiv Maribora, zabio odlucujuci jedanaesterac u osmini finala protiv Betisa, bio strijelac i u cetvrtfinalu protiv Porta i u konacnici dirigirao Sevillinim napadima u finalu u kojem je proglasen igracem utakmice.

Prema podacima ugledne statisticke agencije Opte, Rakitic je ove sezone u Europa ligi stvorio 31 priliku za pogodak svojim suigracima, manje samo od Kevina Kampla iz Salzburga. Takoder, 26-godisnji veznjak je od pocetka grupne faze natjecanja skupio 804 dodavanja (uz 78 posto tocnosti), a vise od njega ih ima samo Juanfran iz Betisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, Rakitic se nalazi i u Goal.comovoj momcadi sezone koja u formaciji 4-3-3 izgleda ovako: Sommer (Basel) - Pereira Paez (Benfica), Mathieu (Valencia),Luisao (Benfica), Moreno (Sevilla) M'Bia (Sevilla), Pirlo (Juventus), Rakitic (Sevilla) - Gameiro (Sevilla), Soriano (Salzburg), Alcacer (Valencia).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo