POSEBNI SU / Talijani se ne mogu prestati čuditi splitskim navijačima: '17 tisuća hrvatskih fanatika s tribina je gurnulo Hajduk prema finalu i izbacilo Milan'

Image
Foto: PIXSELL

Talijanski Gazetta dello Sport, objavio je članak pod naslovom 'Nesreća i naivnost uzeli su Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača'

22.4.2023.
8:51
PIXSELL
VOYO logo

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3-1 (0-0) te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Golove su za Hajduk zabili Jere Vrcić (51'), Rokas Pukštas (61') i Šimun Hrgović (76'), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83').

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRAJATI ĆE TO DUGO U NOĆ /

Pogledajte veliko slavlje mladih nogometaša Hajduka s navijačima

Image
POTRAJATI ĆE TO DUGO U NOĆ /

Pogledajte veliko slavlje mladih nogometaša Hajduka s navijačima

'Nesreća i naivnost uzeli Milanu finale'

Talijanski Gazetta dello Sport, objavio je članak pod naslovom "Nesreća i naivnost uzeli su Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača".

"Nakon dobrog prvog poluvremena, Milan je u drugom poluvremenu platio zbog previše nepažnje u obrani te primio tri gola. Onaj koji je pred kraj zabio Kevin Zeroli bio je beskoristan. Tako se san Rossonera završio na korak do cilja. Milan se borio i pokušavao, ali bez finala je ostao nakon što su za Hajduk u kratko vrijeme u drugim poluvremenu zabili Vrcić, Pukstas i Hrgović", napisali su talijanski novinari pa nastavljaju o sastavima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obje strane gledali smo 4-3-3, ali su Vrcić, Antunović i Brajković bili bolji od Milanovog ofenzivnog trojca Cuenca-Sia-El Hilali. Baby Rossoneri igrali su pod budnim okom velikana Paola Maldinija i nakon pola sata imali najveću priliku za gol vrijedan finala. Međutim, Cuencin udarac glavom je Hajdukov golman Buljan odbio u prečku."

'17 tisuća hrvatskih fanatika gurnulo Hajduk prema finalu'

Ipak, Hajdukovi juniori imali su nešto što Milan nije imao, a to je velik broj navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"17 tisuća hrvatskih fanatika s tribina je gurnulo Hajduk prema finalu. Vrcić je zabio prvi gol, a El Hilali zamalo izjednačio odmah zatim, ali je umjesto gola pogodio Buljana. Cuenca je također morao zabiti u 60. minuti, ali je njegova lopta iz voleja blokirana na gol-crti. Hajduk je to kaznio tako što je iskoristio dvije greške obrane Milana.

Prvo je Pukstas zabio glavom u 69. minuti, a šest minuta kasnije kapetan Coubis je pogrešno procijenio situaciju, a Hrgović je njegov poklon pretvorio u 3:0 za Hajduk. Zeroli je smanjio sedam minuta prije kraja, nakon čega je krenuo završni juriš Milana, ali ostalo je premalo vremena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo