PUKAO MU FILM / U Madridu je 'parazit' i žele ga se riješiti, za Wales je junak: 'To što oni rade je odvratno, trebali bi se sramiti'

Image
Foto: Profimedia

Gareth Bale ponovno je bio heroj za svoju zemlju u pobjedi nad Austrijom

25.3.2022.
10:07
Profimedia
VOYO logo

Wales je svladao Austriju u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo s 2:1, a junak susreta bio je Gareth Bale. Fantastični Velšanin postigao je dva prekrasna pogotka te bi mogao odvesti svoju zemlju na SP po prvi puta od 1958. godine.

Image
TKO JE HEROJ MAKEDONIJE? /

Nastupao je u HNL-u, a najviše voli igrati protiv Talijana: Ovo nije prvi put da je srušio snove Azzurra

Image
TKO JE HEROJ MAKEDONIJE? /

Nastupao je u HNL-u, a najviše voli igrati protiv Talijana: Ovo nije prvi put da je srušio snove Azzurra

Bale kada god nastupa za Wales pokazuje zašto je Real za njega dao preko 100 milijuna eura, ali to nije slučaj kada predstavlja Kraljevski klub. Od kolovoza pa sve do danas, Bale je skupio svega 74 minute u dresu Reala, a tamošnji mediji više ga nimalo ne podnose. Dan uoči utakmice Walesa i Austrije, o krilnom napadaču pisala je Marca, koja ga je nazvala "Velškim parazitom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisali su kako Bale "siše krv i Reala i ne daje ništa zauzvrat, a pritom siše i klupski novac". Smatraju da je glumio da voli svoj klub, da bi najčitaniji španjolski list danas pisao o "Baleu fenomenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od parazita do fenomena

Naravno, ponovno je postao fenomen kada je s dva prekrasna pogotka donio pobjedu svojem Walesu, za koji je skupio isto nastupa kao i za Real od početka sezone. U dresu Reala Bale je odigrao pet utakmica te je postigao jedan pogodak, a u istom je periodu skupio pet nastupa za Wales, u kojima je zabio pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko dana prije utakmice protiv Austrije, Bale nije igrao protiv Barcelone jer se čuvao za Wales, a očito je cijela situacija u Realu dobro iznervirala španjolske medije.

Nakon postignutog pogotka i njegovo slavlja, u kojem se tapšao po grbu Walesa, predstavnici medija pitali su se je li to bila poruka Španjolcima koji su ga proglasili "parazitom", na što je on rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam potrebu slati poruke. Neću trošiti vrijeme na odgovaranje kritičarima iz Španjolske. To što oni rade je odvratno i trebali bi se sramiti. Nisam uznemiren zbog njihovih tekstova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale je u Real stigao 2013. godine iz Tottenhama te je u dva navrata osvajao La Ligu, jednom Kup Kralja i Superkup Španjolske, dok je u četiri navrata osvajao Ligu prvaka s Kraljevskim klubom, a pritom je postizao ključne pogotke. Dodao je tome i tri europska Superkupa te isto toliko Svjetskih klupskih prvenstava. U svim natjecanjima skupio je 256 nastupa te je pritom postigao 106 pogodaka i podijelio 67 asistencija. U dresu Walesa odigrao je 100 utakmica i zabio 36 golova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo