TKO JE HEROJ MAKEDONIJE? / Nastupao je u HNL-u, a najviše voli igrati protiv Talijana: Ovo nije prvi put da je srušio snove Azzurra

Image
Foto: Profimedia

U nevjerojatnoj pobjedi Sjeverne Makedonije nad Italijom, veliki junak bio je Trajkovski

25.3.2022.
9:00
Profimedia
VOYO logo

Reprezentacija Sjeverne Makedonije šokirala je nogometni svijet pobijedivši u Palermu aktualnog europskog prvaka Italiju s 1-0 u polufinalu play-offa za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Image
U TRANSU /

Makedonci ušli u svlačionicu nakon epskog rušenja Italije. Započelo je ludo slavlje

Image
U TRANSU /

Makedonci ušli u svlačionicu nakon epskog rušenja Italije. Započelo je ludo slavlje

Aktualni europski prvak je dominirao u Palermu, imao je 62 posto posjeda lopte, "Azzurri" su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera, no pobjedu je ostvarila makedonska vrsta, a junak susreta postao je Aleksandar Trajkovski pogodivši za 1-0 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajkovski je lijevo krilo Al-Fayha, kluba iz Saudijske Arabije, a postao je junak nakon sjajnog pogotka s 20-ak metara. Da stvar bude zanimljivija, Transfermarkt vrijednost makedonskog heroja procjenjuje na 350 tisuća eura, dok ponajbolji vratar svijeta kojem je zabio taj pogodak, Gianluigi Donnarumma, vrijedi 65 milijuna eura.

Sve je krenulo u Inkeru

Junak Makedonije svoj je put krenuo u HNL-u, kada je kao 17-godišnjak stigao u Inker iz Zaprešića 2010. godine iz Cementarnice 55. Nije se puno naigrao, ali je pokazao da je riječ o igraču dovoljno kvalitetnom za HNL. Skupio je deset nastupa, a pritom je postigao tri pogotka i podijelio četiri asistencije, što nije nimalo loša statistika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije navršio ni 19 godina, a u Zaprešić je stigla nemoralna ponuda za ta vremena. Belgijski Zulte Waregem je zagrizao za makedonskog heroja i ponudio 1.1 milijun eura, što Inker nikako nije mogao odbiti. U karijeri je još nastupao za Mechelen, Palermo, Mallorca i Aalborg, a najveći je trag ostavio u slavnom talijanskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Palermo je skupio 113 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je postigao 20 pogodaka i podijelio 16 asistencija. U Saudijskoj Arabiji je od ove godine, kada je Mallorcu zamijenio Al-Fayhom. A očito voli igrati u Italiji, ali i protiv Talijana.

Nije ovo prvi put da je zabijao aktualnim europskim prvacima. Prije pet godina je postigao pogodak u kvalifikacijama za SP, precizan je bio u remiju 1:1, nakon čega su Talijani morali u dodatne kvalifikacije. Kao što svi već znamo, i tada su kiksali te ih dva SP-a za redom nećemo gledati na najvećoj nogometnoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo