Francuzi u čudu: Priča dana je Zdravko Mamić!

9.12.2011.
16:37
VOYO logo

Francuske medije zainteresirala je priča o Izvršnom predsjedniku koji je bez ičije dozvole preuzeo hrvatski nogometni klub i u njemu radi gotovo sve što ga je volja. Riječ je naravno o Zdravku Mamiću.

"Obitelj Mamić ne troši eure u klubu koji se financira porezima Grada Zagreba, ali dobiva velike postotke svaki put kad proda Lovrena, Eduarda, Modrića i uskoro Badelja. Kad je Eduardo stigao u Hrvatsku, Mamić je s njim potpisao ugovor po kojem mu je prepustio 20 posto primanja", piše stranica Eurosporta i napominje da Mamić ima potporu gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi također navode kako je hrvatski nogomet plodno tlo za korupciju.

"Razina korupcije u Hrvatskoj je prema standardima Transparency Internationala visoka i nema razloga da je ne bude i u nogometu gdje se vrti puno novca. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković je ponovo izabran uz potporu Zdravka Mamića, pomoću kupovine glasova, a protivnik mu je bio bivši igrač Igor Štimac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjećaju se i Vahida Halilhodžića koji je, na žalost, nastradao od tog istog Mamića.

"Nacistička pozdravljanja, homofobija, teške sumnje za namještanje utakmice, sukob interesa, napadanje novinara, opisuje Rmcsport navodeći izjave Vahida Halilhodžića koji je jednom rekao kako je Mamić 'sve izvrijeđao' u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj su ukratko opisali vladavinu obitelji Mamić.

"U Dinamu sve ostaje u obitelji. Mamićev brat Zoran je sportski direktor, a sin Mario je FIFA-in agent koji zastupa igrače Dinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo