[FOTO] OBJAVLJENA VJEROJATNO NAJJAČA NASLOVNICA OVE GODINE: / Počela je pobuna u Barceloni, a ova slika ju savršeno opisuje

Image
Foto: AFP

Messi i društvo shvatili su da je javna prozivka samo pokušaj da ih se prikaže pohlepnima i društveno neodgovornima

31.3.2020.
9:31
AFP
VOYO logo

Ako već niste uhvatili negdje po putu, u Barceloni je počeo veliki sukob na relaciji Uprava - igrači, a kulminat je nastao u jeku pandemije koronavirusa. Prvi je glas među igračima podigao, a tko drugi nego, Lionel Messi, vođa, kapetan, institucija i najbolji igrač katalnoskog diva. Razlog pobune je drastično smanjenje plaće zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Međutim, nije sporno to što se igrači moraju odreći novca, već činjenica da ih je uprava javno pritiskala i praktički osramotila, a oni su se već interno dogovorili da će se novca odreći i to kako bi spasili ostale klupske zaposlenike od otkaza ili smanjenja primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi, nogometaši Barcelone, ne samo da pristajemo na smanjenje plaće od 70 posto dok god u Španjolskoj traje izvanredno stanje nego smo spremni i na daljnje ustupke i odricanja kako bi ostali zaposlenici kluba tijekom krize koju je izazvao koronavirus dobivali plaću u punom iznosu, bez ikakvog kriznog smanjivanja. Svjesni smo da nogometaši trebaju podnijeti najveći teret ekonomske krize koja pogađa klub, ali ne razumijemo poteze kluba tijekom ove krize koji izgledaju kao da je uprava željela javnost okrenuti protiv nas", rekao je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leo kao Che

Messi i društvo shvatili su da je javna prozivka samo pokušaj da ih se prikaže pohlepnima i društveno neodgovornima, ali igrači su to svojim činom opovrgnuli. Ovo je sve samo nastavak priče o velikom sukobu igrača s Upravom koji traje već mjesecima, odnosno otkako je u javnost dospjela informacija da je uprava unajmila PR agenciju koja bi javno prozivala igrače Barcelone i hvalila upravu po društvenim mrežama i među navijačima. Dakako uprava je to demantirala, ali igrači su od tada na distanci.

No, pobuna u Barceloni sve je, ali nije interna stvar, već je, zapravo, glavna tema brojnih velikih europskih medija. Eto, L'Equipe je izašao s vrlo simboličnom i moćnom naslovnicom kojom zapravo govore, kako kaže ona krilatica, više od tisuću riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naslovnici je Messi koji je u fotomontaži prikazan kao revolucionar Ernesto "Che" Guevara, a uz to piše i "Leo Messi, Barcelonin Che".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo