'NAJSIROMAŠNIJI SAM...' /

Financijski problemi u Barceloni na izlazna vrata tjeraju ključnog čovjeka: 'Razočaran je'

Image
Foto: Profimedia

Deco je nezadovoljan zbog teških uvjeta rada u klubu. Situacija je daleko od onoga što mu je Laporta obećao 2023. godine, zbog čega ozbiljno razmišlja o odlasku

1.9.2024.
20:50
Profimedia
VOYO logo

Barcelona bi se uskoro mogla suočiti s gubitkom sportskog direktora, budući da je Deco na korak od odluke da napusti klub. Razlog tome su neispunjena obećanja predsjednika Joana Laporte.

Image
NEZAUSTAVLJIV! /

Bivši Dinamov napadač briljira u novom klubu: Stigao do još jednog pogotka

Image
NEZAUSTAVLJIV! /

Bivši Dinamov napadač briljira u novom klubu: Stigao do još jednog pogotka

Iako Barcelona ima ozbiljne financijske probleme, momčad pod vodstvom Hansija Flicka ove sezone igra vrlo dobro. Deco je planirao njemačkom treneru dovesti nekoliko pojačanja, no na kraju je uspio osigurati samo dolazak Danija Olma, i to uz velike poteškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deco je nezadovoljan zbog teških uvjeta rada u klubu. Situacija je daleko od onoga što mu je Laporta obećao 2023. godine, zbog čega ozbiljno razmišlja o odlasku.

"Deco razmišlja o odlasku iz Barcelone. Veoma je razočaran zbog teških uvjeta rada u klubu", navodi katalonski list Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastancima s agentima, Deco često ističe: "Najsiromašniji sam sportski direktor u Europi."

Portugalac je također razočaran jer obećanje Joana Laporte o financijskoj stabilizaciji kluba nije ispunjeno.

"U ljeto 2023. godine, Laporta je obećao Decu da će klub vratiti u financijsku normalnost. Deco mu je vjerovao, ali se još uvijek ništa nije promijenilo."

Deco se suočava s poteškoćama u uvjeravanju igrača da izaberu Barcelonu ispred drugih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Ardu Gulera se borio s Realom, izgubio je jer je Florentino Perez stavio više novca na stol." Sličan je slučaj bio i s Bergvallom gdje je Deco izgubio utrku s Tottenhamom zbog nedostatka financijskih sredstava.

Pored toga, ni prodaje igrača nisu išle prema planu. Deco je imao namjeru prodati Arauja u Bayern, što bi znatno poboljšalo financijski fair play Barcelone, ali je Urugvajac doživio ozljedu koja je stopirala transfer. Slična situacija dogodila se i s Frenkiejem de Jongom, kojeg je nudio nekoliko europskih klubova, ali igrač nije želio otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo