Derbi godine / Filip Krovinović pred veliki derbi za RTL: 'Maksimalan respekt Dinamu, ali respekt i prema nama'

Image

Hajduk i Dinamo u srijedu igraju jednu od odlučujućih utakmica u utrci za naslov prvaka, a za RTL je derbi najavio Filip Krovinović

19.4.2022.
20:30
VOYO logo

Hajduk i Dinamo u srijedu igraju zaostalu utakmicu 9. kola Hrvatske nogometne lige. Dvoboj je to jesenskog dijela prvenstva koji je odgođen zbog Dinamovih europskih obveza, a sada ga se s nestrpljenjem iščekuje u Splitu, Zagrebu, ali i u Osijeku.

Ishod ovog dvoboja mogao bi usmjeriti borbu za titulu, jer bi Dinamo pobjedom stavio ruku na trofej. Hajduk zaostaje sedam bodova za Modrima, a pobjedom bi san o povratku naslova u grad pod Marjanom nastavio živjeti dok se na osječkom Gradskom vrtu nadaju remiju. Osijek ima pet bodova više od Hajduka, dva manje od Dinama, ali i utakmicu više od ovih rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Daleko smo dogurali, ništa još nije gotovo'

Poljud živi za utakmice kao što je sutrašnja. Utakmice koje mogu i usmjeriti prvenstvo, a Filip Krovinović, zagrebački dečko u bijelom dresu, je za RTL najavio sutrašnji dvoboj.

Image
euforija pred derbi /

Torcida došla pružiti podršku Hajduku na trening prije derbija: Njih više od 2500 uz pjesmu i baklje

Image
euforija pred derbi /

Torcida došla pružiti podršku Hajduku na trening prije derbija: Njih više od 2500 uz pjesmu i baklje

"Da je netko pitao ljude po Splitu da li će Hajduk u ovo doba biti konkurent za obje titule, rekli bi nema šanse. Daleko smo dogurali, ništa još nije gotovo, u igri smo za obje krune i radimo na tome", rekao je Krovinović našem novinaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No da bi san o tituli ostao živ, na Poljudu nakon tri godine mora pasti Dinamo, ali uz Dambrauskasovu najavu rizične igre i činjenice da Dinamo ove sezone još nije zabio Hajduku, optimizma ne manjka.

"Nikada ne možeš podcijeniti takvu ekipu, jer to je ekipa koja igra utakmice Europe i u prvenstvu, uvijek je tu. Maksimalan respekt, ali respekt i prema nama", kaže Krovinović koji ne krije svoje oduševljenje Hajdukovim navijačima koji su Bilima jučer pripremili spektakl na treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Povratak u Hajduk i HNL nikad nisam smatrao korakom unazad'

"To nitko na svijetu nema, možda par ekipa. To je dodatna motivacija, naravno pritisak, pritisak je od prvog dana. Da toga nema, ne bi bilo zanimljivo. Jedva čekamo utakmicu i nadamo nova tri boda", optimističan je sjajni Hajdukov veznjak.

Filip Krovinović je jedno od velikih pojačanja Hajduka ove sezone. Nastupio je u 25 utakmica, pritom zabio šest golova, još pet puta asistirao. Popularni Krov izuzetno je bitan za Hajdukovu igru te je postao miljenik splitske publike otkad se preko Portugala i Engleske vratio u HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povratak u Hajduk i HNL nikad nisam smatrao korakom unazad. Niti HNL smatram lošom ligom, dapače to je dobra liga postala i dogodine će se još dobrih igrača vratiti u nju" kazao je Krovinović.

Dobre partije ove sezone vjerojatno su ga stavile i u fokus izbornika Dalića, a skromni kreator igre splitske momčadi ne krije nadu da će jednog dana doći i do kockastog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da gajim nade. Glupo bi bilo da kažem da ne gajim, jer bilo koji igrač u HNL i općenito hrvatski igrač, gaji nade doći u reprezentaciju. Tako i ja. Na meni je da radim, kao što radim do sada", zaključio je Krovinović.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo