FIFA SPREMA PLAN KOJI ĆE ZAUVIJEK PROMIJENITI NOGOMET: / Svjetsko prvenstvo gledat ćemo svake dvije godine?

Image
Foto: Profimedia

Svjetska prvenstva su glavni izvor prihoda FIFA-e. U četiri godine krovna svjetska nogometna organizacija zaradi oko pet milijardi eura.

22.5.2021.
8:00
Profimedia
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo moglo bi se nakon 2024. godine održavati svake dvije godine, najavljeno je danas na kongresu FIFA-e. Ovaj prijedlog inicirao je predsjednik nogometnog saveza Saudijske Arabije, a provođenje studije o izvodivosti projekta podržalo je 166 FIFA-inih članova. 22 su bila protiv.

Mnogi nogometaši, treneri i nogometni djelatnici bunili su se u posljednje vrijeme kako je raspored utakmica i tako pretrpan, a sad bi čelnici FIFA-e još i uvrstili u raspored i Svjetsko prvenstvo svake dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nisu naglasili da bi im češće održavanje ovog velikog natjecanja donijelo veću zaradu, već se to opravdava plemenitim ciljem globalizacije nogometa, daleko najpopularnijeg sporta na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plemeniti cilj ili zarada?

"Stvara se neravnoteža, a ne ravnoteža kao što bismo mi željeli“, rekao je na kongresu predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je naglasio da je 20 najboljih nogometnih klubova na svijetu iz pet europskih država te da u polufinala Svjetskih prvenstava uglavnom ulaze momčadi sa samo dva kontinenta – Europe i Južne Amerike.

Svjetska prvenstva su glavni izvor prihoda FIFA-e. U četiri godine krovna svjetska nogometna organizacija zaradi oko pet milijardi eura. Podsjetimo, uskoro će i Liga prvaka imati više utakmica, a povećat će se i broj klubova u tom natjecanju, tako da će raspored biti još gušći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo što ovo znači za broj utakmica i za nacionalne lige i onda ćemo donijeti odluku“, rekao je Infantino.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo