FIFA POKREĆE NOVO NATJECANJE ZA KLUBOVE: / 'Super klupsko svjetsko prvenstvo' trebalo bi krenuti 2021. godine

Image
Foto: AFP

Fifa je odlučila pokrenuti novo klupsko natjecanje koje bi se održavalo svake četiri godine, a prvo bi bilo organizirano 2021. godine.

29.11.2017.
18:25
AFP
VOYO logo

"Super klupsko svjetsko prvenstvo" bio bi naziv novog natjecanja na kojem bi se trebale natjecati čak 24 momčadi, prenosi španjolska Marca. Čak polovica momčadi na tom prvenstvu biti će iz Europe, a plasman će ostvariti četiri posljednja osvajača Lige prvaka, četiri posljednja finalista istog natjecanja i četiri sljedeća kluba s najboljim koeficijentom.

Kada bi se natjecanje pokretalo danas, predstavnici Europe bili bi: Real, Barcelona, Atletico, Juventus, Bayern, PSG, Sevilla, Manchester City, Borussia Dortmund, Benfica, Arsenal i Porto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Amerika dala bi pet predstavnika i iako još nije otkriveno na kojem bi se principu klubovi s tog kontinenta plasirali na ovo natjecanje, nagađa se da bi to bili četiri posljednja osvajča Cope Libertadores i klub s najboljim koeficijentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutko to bi bili National, River, San Lorenzo, Atletico Mineiro i Boca Juniors.

Afrika, Azija i Sjeverna Amerika imali bi po dva predstavnika, a Oceanija jednog. Afrički predstavnici bili bi Wydad Casablanca i Mamelodi Sundows, azijski Urawa Red Diamonds i Jeobunk Hyundai Motors, sjeverno američki Pachuca i America, a predstavnik Oceanije bio bi Auckland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi bi bile podijeljene u osam skupina sa po tri tima. Pobjednici skupina osigurali bi četvrtfinale, a natjecanje bi moglo trajati oko 20 dana.

Domaćin natjecanja bila bi država koja godinu kasnije organizira Svjetsko prvenstvo, što je u ovom slučaju Katar, ali teško je očekivati da bi se preko ljeta tamo mogao igrati bilo kakav sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo