FIFA KAZNILA SRBIJU: / Srbi isticali političke zastave, veličali zločince i u Beču napravili pravi četnički dernek

Image
Foto: Screenshot: Telegraf

Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznila je Nogometni savez Srbije s 160 tisuća švicarskih franaka zbog izgreda navijača na utakmicama s Austrijom i Gruzijom u kvalifikacijama za SP 2018.

7.11.2017.
20:00
Screenshot: Telegraf
VOYO logo

FIFA navodi da su srpski navijači isticali "političke i diskriminacijske" zastave, a u Beču su uzvikivali nedolične parole u kojima se vrijeđalo Kosovo. Uz Srbiju, FIFA je novčano kaznila i pet južnoameričkih saveza zbog navijačkog vrijeđanja suparničkih igrača. Tako će Argentina u blagajnu FIFA-e uplatiti 40.000 franak, Peru 25.000, Čile 20.000, a Brazil i Meksiko po 10.000 švicarskih franaka.

GRČKI IZBORNIK BJESNI ZBOG FIFINE ODLUKE: ‘Pa to rade svi na svijetu, a nas su kaznili. Stvarno mi nije jasno…’

U BEČU SE ORE ČETNIČKE BUDNICE I VELIČAJU RATNI ZLOČINCI: Sve pomalo sliči na ‘Ravnu Goru’

Kao što smo pisali prije mjesec dana, oko 20 000 navijača Srbije u Beču je, uoči utakmice kvalifikacija za SP između Austrije i Srbije, napravilo pravi četnički dernek. Od ranih jutarnjih sati srpski navijači okupili su se u centru grada. Gradom su se orile četničke pjesme, veličao četnički ratni zločinac Draža Mihailović, vrijeđali i prozivali Albanci… Srpski Telegraf taj "četnički pir" usred europske kulturne prijestolnice opisao je riječima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pije se pivo, pjevaju se četničke pesme, prozivaju se Albanci skandiranjem ”ko ne skače taj je Šiptar”, a u jednom momentu je vođa navijača započeo i pjesmu ‘Pukni zoro’, koja je izazvala emocije kod svih”, stoji u tekstu Telegrafa.

Isto tako, za vrijeme kortea srpskih navijača orilo se “tko ne skače, taj je Šiptar”, a zabilježeni su i manji incidenti između navijača i policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo