FIFA BORBOM PROTIV SEKSIZMA RASTUŽILA MNOGOBROJNE GLEDATELJE: / Nema više isticanja lijepih navijačica za vrijeme prijenosa

Image
Foto: AFP

U borbi protiv seksizma neokrznuti nisu ni organizatori prijenosa

13.7.2018.
11:11
AFP
VOYO logo

FIFA želi stati na kraj televizijskim kućama čiji režiseri prijenosa kamerama u publici ističu zgodne žene. Jedna je to od točaka kojom se FIFA bavi s ciljem suzbijanja seksizma u nogometu. Prije turnira je postojao strah od toga da će biti puno homofobnih ispada, međutim, to se nije ostvarilo, puno veći problem bio je seksizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fare Network, grupa koja se bavi suzbijanjem diskriminacije, u suradnji s FIFA-om pratila je ponašanje na utakmicama Svjetskog prvenstva, a njihov izvršni direktor Piar Powar istaknuo je da je najveći problem bio seksizam.

300 maltretiranih žena

Na press konferenciji prije utakmice Hrvatske i Engleseke Powar je rekao da je dokumentirano više od 30 slučajeva većinski ruskih žena koje su maltretirane na cesti od strane navijača, a vjeruje se da je realna brojka barem 10 puta veća. Također je istaknuo da je bilo nekoliko situacija u kojima su ženske novinarke neprikladno dodirivane ili ljubljene za vrijeme emitiranje uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su deportirani

Kada je upitan kako bi FIFA mogla stati tome na kraj, Federico Addiechi rekao je da je u suradnji s organizatorima radio na tome da se locira te navijače i deportira natrag u zemlju iz koje su došli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je FIFA uvela zabranu isticanja zgodnih žena za vrijeme prijenosa uživo, a Addiechi za to kaže kako je to jedan od temelja na kojima će se graditi budućnost i posljedica normalne evolucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo