IMAO JE SREĆE / Zvao ga je izbornik, ali se nije htio javiti: Skoro je propustio priliku života

Image
Foto: PIXSELL

Talijanski branič isprva se nije javljao na telefon, mislio je da netko želi čestitati na ostanku u Seriji A ili da je netko kome je do zafrkancije. Međutim...

31.5.2023.
8:39
PIXSELL
VOYO logo

Zvao ga je Roberto Mancini, izbornik talijanske nogometne reprezentacije. Federico Baschirotto, 26-godišnji nogometaš Leccea zamalo je propustio poziv života, a da toga nije bio ni svjestan.

Image
DINAMOVCI STRAHUJU /

Nicolò Schira: 'Villarreal poslao ponudu za Livakovića'

Image
DINAMOVCI STRAHUJU /

Nicolò Schira: 'Villarreal poslao ponudu za Livakovića'

U intervjuu za jedan talijanski medij, Baschirotto je ispričao što se dogodilo: ''Nakon pobjede nad Monzom otišli smo u Milano na slavlje, a u ponedjeljak sam bio na ručku sa svojim menadžerom. Kad sam izlazio iz trgovine, došao mi je poziv...broj nije bio spremljen među mojim kontaktima. Mislio sam da mi netko želi čestitati na ostanku u ligi ili je riječ o nekakvoj zafrkanciji. Pomislio sam si, ako je nešto važno, zvat će opet.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je i bilo, Mancini je ponovno okrenuo broj ''Talijanskog Hulka'' i obavijestio ga o pozivu u reprezentaciju za ovogodišnje izdanje završnice Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, taj nadimak postao je aktualan unazad nekoliko mjeseci, kada je njegov brat za novine i dodatno pojasnio zašto ga svi tako zovu: ''Moj brat je opsjednut izgledom. Ide u teretanu osam godina i jede samo piletinu i rižu. Čak odbija odreske i tjesteninu, to je njegova rutina."

''Lecce ima kultnog heroja u obliku Federica Baschirotta u svojim rukama. Čovjek Hulkove građe igrao je prije dvije sezone u trećem rangu, a sada izgleda kao da je Serie A njegov dom.'', pisali su tada talijanski mediji, a sada je eto, postao i reprezentativac Italije nakon što je godinama igrao u nižim ligama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo