EVO ZAŠTO KRALJEVSKI KLUB KOVAČIĆA CIJENI 80-90 MILIJUNA EURA: / Samo jedan igrač Reala bio je u tome bolji od njega

Image
Foto: AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac želja je nekolicine europskih velikana

19.7.2018.
21:36
AFP
VOYO logo

Iako su mu tek 24 godine Mateo Kovačić već sad ima karijeru kakvu mnogi mogu tek sanjati. Osim srebra sa svjetskog prvenstva, ponosi se hrvatski veznjak i trima naslovima u Ligi prvaka, osvojenim španjolskim prvenstvom i još čitavim nizom trofeja zgrnutih u dresu Real Madrida i, prije toga, zagrebačkog Dinama.

Njegovu kvalitetu prvi je, što se inozemnih klubova tiče, iskoristiti pokušao milanski Inter za kojeg je Kovačić nastupao od 2013. do 2015. godine prije transfera iz snova u Real. Koliko nade je u njega španjolski velikan polagao potvrdit će vrijednost transfera od 30-ak milijuna eura i premda je hrvatski veznjak dobivene prilike koristio, snaga veznog reda tog madridskog kluba zatvara mu vrata osjetno većoj minutaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maestro Kroos

Ipak, koliko Kovačić vrijedi kazat će i sljedeći podatak. U cijeloj momčadi Real Madrida nadvisuje ga samo Toni Kroos kad je preciznost u dodavanjima kroz prošlu sezonu u pitanju. Kovačić se tu diči postotkom od 93,11 koji proizlazi iz 1391 točnog dodavanja od 1494 pokušaja. Tek mrvicu bolji iz ipak puno više pokušaja bio je njemački reprezentativac koji je precizno dodao 3016 puta iz 3231 pokušaja, odnosno čija je preciznost u dodavanju 93,35 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je još jedan dokaz kvalitete igrača kojeg bi u svojim redovima željeli vidjeti najjači klubovi Europe među kojima i Manchester City. Real je cijenom od 80-90 milijuna eura, koju izvori navode kad govore o istaknutoj vrijednosti igrača, ohladio mnoge od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo