NEVJEROJATNA CIRFA / Dalićev 'Zlatni dječak' pred transferom karijere: Dinamu se sprema bogatstvo, velikani licitiraju za njega

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Za igrače njegovog kalibra nije ni čudo da postoji brdo interesa sa svih strana no nešto se tu pita i Lepizig

20.7.2022.
21:08
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon odlične sezone u njemačkoj Bundesligi u dresu RB Leipziga, hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol bi mogao uskoro pakirati kofere i promjeniti sredinu. Gvardiol je u nestvarno kratkom razdoblju stekao afirmaciju u seniorskom nogometu.

Nastupima u Dinamu je skupio potrebno iskustvo za daljni razvoj karijere, zato se brzo prilagodio na novu adresu u Njemačkoj. Uz to postao je nezamjenjiv kotačić obrane Vatrenih koja izgleda puno bolje kad je on tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTIŠAO PRIJE POLA GODINE /

Pratio je Rijeku na Šubićevcu: Otkrivamo vraća li se Ivan Tomečak u klub s Rujevice

Image
OTIŠAO PRIJE POLA GODINE /

Pratio je Rijeku na Šubićevcu: Otkrivamo vraća li se Ivan Tomečak u klub s Rujevice

Stoper s ukusnim sastojcima

Za igrače njegovog kalibra u Europi postoji brdo interesa sa svih strana no nešto se tu pita i Lepizig, Njemcima se sigurno ne žuri s prodajom hrvatskog braniča ukoliko na stol ne dođe neka ogromna cifra.

Šire se glasine da su za njegove usluge zaineresirani engleski velikani Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City i Tottenham. Navodno su neki od ovih klubova već slali upite na Leipzigovu adresu no svi su dobijali samo odbijenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primamljiva destinacija

Za Hrvata je interes iskazala i Barcelona, iako Katalonci imaju više opcija centralnih braniča na listi želja, uz Gvardiola tu je također igrač Seville, Jules Kounde kojeg bi ovo ljeto htio dovesti engleski Chelsea. Nikome nije jasno od kud Barceloni sredstva za suludu kupovinu ovog ljeta, ali španjolski i engleski mediji sugeriraju kako Katalonci neće olako odustati od Gvardiola. Uz Barcu glavni kandidat za kupnju bivšeg Dinamova igrača je londonski Chelsea.

Iako Xavijeva momčad uspjeva financijski dovoditi igrače s jakim ugovorima pitanje je koliko novaca mogu izdvojiti za braniča kojeg je nogometni institut CIES procijenio na gotovo 100 milijuna eura iako mu tržišna vrijednost na transfermarktu iznosi 35 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu se smješi velika zarada

Dinamo ima pravo na 25 posto iznosa koji Leipzig dobije za Gvardiola te  će samim time Njemci htjeti povećati cijenu što je više moguće kako bi što više zaradili. Ako Barcelona bude ta koja odluči dovesti Gvadiola uzeti ćemo u obzir da oni nisu u mogućnosti isplatiti cijenu na koju je Gvardiol procjenjem po CIES-u (100 milijuna eura).

U tom slučaju Katalonci bi trebali naći zajednički jezik s Leipzigom. Bude li u pitanju cifra od 60 milijuna eura koja bi vjerojatno bila i najrealnija ako bi se klubovi našli na pola puta. Od tih 60 milijuna eura bi Dinamova blagajna bila punija za 15 milijuna eura. Toliko bi primjerice zagrebački klub uprihodio plasmanom u najelitnije UEFA-ino natjecanje, Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo