GUARDIAN UPOZORAVA / Guardian zaziva: Southgatea muči jedno uoči Vatrenih; 'Nemojte igrati s trojicom protiv Hrvatske!'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Guardian zaziva četvoricu iza protiv Hrvatske

5.6.2021.
11:02
Profimedia
VOYO logo

Do utakmice Engleske i Hrvatske na Wembleyju na otvaranju Eura za spomenute reprezentacije (nedjelja - 15.00 - HRT) ostalo je još 8 dana a u taboru Engleske situacija nije niti malo lagana. Ugledni britanski Guardian ističe kako Engleska nije u situaciji da oprez olako baci u vjetar protiv Hrvatske...

Image

Zlatko Dalić: Tko ne bude odgovoran, njega više neće biti u momčadi

Southgate previše oprezan?

"Garetha Southgatea neki prozivaju kao previše opreznog kada koristi zadnju trojku, ali najbolja oklada je bez Harryja Maguirea. Ideja Garetha Southgatea koji teži igrati s tri iza, već dugo vremena zabrinjava one koji žele da engleski menadžer baci oprez u vjetar", stoji u tekstu Guardiana koji dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su nezgodna vremena za Southgatea, koji se sve više doživljava kao opsesivni desni bek kojem nedostaje mašte da svoju stranu pretvori u uzbudljivu napadačku silu. Slika se gradi nekoliko mjeseci, a bit će je još teže pokolebati ako se Engleska na Wembleyu 13. lipnja postavi s tri posljednja protiv Hrvatske.

Ipak, stvarnost će uskoro intervenirati svom snagom iznenadnog razbijanja podlaktice od Tyronea Mingsa. Znakovi upozorenja bili su očigledni tijekom napete pobjede Engleske nad Austrijom 1: 0 u srijedu, iako su bili bez ključnih igrača. Austriji je bilo prelako stvarati šanse i sad je briga Southgatea da nema obrambene igrače koji bi zaigrali stražnju četvorku ako se Harry Maguire ne oporavi od ozljede gležnja i suoči se s Hrvatskom", navodi se u tekstu Guardiana koji navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maguire tek trči

"Izgleda malo vjerojatno da će se vratiti do Hrvatske. Maguire je tek nastavio trčati i moguće je da će središnji bek Manchester Uniteda tek zasjesti na klupu u cijeloj grupnu fazu. Sat otkucava i ako 28-godišnjak ne uspije se vratiti i pomoći Johnu Stonesu protiv Hrvatske, teško je zamisliti da se Southgate osjeća ugodno zamjenjujući ga Mingsom ili Conorom Coadyem.

Međutim, problem je što će posljedice biti i dalje na terenu. Privlačnost 4-3-3 jest da dopušta Southgateu da bude pustolovniji. Može igrati svog duboko ležećeg dvostrukog u veznom redu - Declana Ricea i Jordana Hendersona ako je ovaj u formi - i još uvijek ima mjesta u momčadi za četvoricu napadača i to raspoloženih igrača", navode Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo