EPSKI VIDEO CICE IZ 1982.: / 'Za vsaku dobru reč, kaj reći si mi znala, za vsaki pogled tvoj, za vsaki smeh tvoj, fala!'

Image

'Za vsaku dobru reč, kaj reći si mi znala, za vsaki pogled tvoj, za vsaki smeh tvoj, fala!'

2.3.2021.
9:13
VOYO logo

Prisjećamo se legendarnog plavog asa, Dinamove devetke Zlatka Cice Kranjčar, koji je jučer u 65. godini preminuo nakon kratke i teške bolesti u KBC Merkur.

Image
VAHA SE POKLONIO CICI: /

'Bio je velik nogometaš i čovjek, jedan od najvećih ikad. To govori njegova ostavština''

Image
VAHA SE POKLONIO CICI: /

'Bio je velik nogometaš i čovjek, jedan od najvećih ikad. To govori njegova ostavština''

Pozlilo mu na moru i prebačen je u Zagreb u KBC Merkur

Prošlog vikenda Cici je pozlilo i završio je u bolnici u Zadru, nakon čega su ga prebacili u Zagreb. Nažalost, iako mu je stanje bilo stabilno, u ponedjeljak ujutro je preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno toga Zlatko Kranjčar je ostavio nogometnom naslijeđu, ne samo u Hrvatskoj, nego i na ovim prostorima.

Za Dinamo je veliki Cico odigrao ukupno, ako računamo baš sve utakmice i one prijateljske, čak 556 dvoboja i postigao 256 pogodaka. S Modrima (1973.-1984.) Kranjčar je osvojio ono već opjevano Dinamovo slavno prvenstvo 1982. te dva Kupa, 1980. i 1983… Legenda Dinama postao je slavan, uspješan, bezvremenski i u bečkom Rapidu čiji je dres nosio od 1984. do 1990. Za Rapidlere je odigrao 201 utakmicu i postigao 106 golova. S Rapidom je osvajao naslov prvaka Austrije 1987. i 1988. te kupove 1984., 1985. i 1987., a 1985. igrao je i finale Kupa kupova u kojem je Rapid izgubio od engleskog uglednika Evertona 1:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekstremni talent

Nakon što je igrao za St. Pölten, karijeru je kao igrač-trener završio u amaterskom Winerfeldu. Kranjčar je bio ekstremni talent, jedan od najvećih koji se pojavio u zagrebačkom i općenito hrvatskom nogometu. Kažu njegovi suigrači, oni koji su ga pratili, koji su uživali u njegovim bravurama, da je čovjek s loptom na travnjaku mogao sve. Plava devetka istančanog napadačkog kova rušila je svoje suparnike kao kule od karata, pokazivajući jednu nogometnu gracioznost i romantiku kakvih više nema u modernom nogometu…

Slavna 1982.

You Tube prepun je utakmica u kojima je Cico ostavio trag, a jedan video posebno se od jučer ponovno gleda, dijeli internetom. Naime, Dinamo je pobjedom nad Budućnosti u Zagrebu 1:0 1982., pred prepunom tribinama u Maksimiru na koje se natiskalo čak 60 000, osvojio toliko željeni i čekan naslov prvaka Jugoslavije nakon duge 24 godine posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priloženom epskom videu od 40.35možete vidjeti kako Cico zagrljen s Marijanom Vlakom i svojim kumom i velikim prijateljem Velimirom Zajecom, pjevaju slavljeničku pjesmu kojom su proslavili ovaj povijesni uspjeh u zagrebačkom Okrugljaku. Da, bila su neka druga vremena, romantičarska...

"Za vsaku dobru reč, kaj reći si mi znala, za vsaki pogled tvoj, za vsaki smeh tvoj, fala! Tak malo dobroga v živlenju tu se najde, i če je sunce čas, za oblak taki zajde. A ti si v srce mi tak puno sunca dala. Kaj morem ti neg reć: Od vsega srca fala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od vsega srca fala veliki naš i dobri Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo