ENGLEZI SU OVAJ PUT ZAISTA PRETJERALI: / Ugledni Guardian baš je gadno uvrijedio Marija Mandžukića: 'Što će taj u Manchesteru'

Image
Foto: Profimedia

Zapitali su se kako to da United kupuje ostarjelog i nedovoljno ubojitog napadača

16.10.2019.
14:15
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš i član srebrne generacije Vatrenih, Mario Mandžukić, na korak je od transfera u Manchester United. Hrvatski napadač trebao je preći u redove Crvenih vragova još ljetos, ali je transfer propao jer je Juventus tražio preveliku odštetu, a Mandžukiću se ionako nije previše išlo iz Torina gdje je do tada uživao status ikone. Međutim, sve se promijenilo početkom sezone kada je Mandžukić doznao da nije ni u kakvim planovima novog trenera Maurizija Sarrija.

Sada je već sredina listopada, a Mandžukić nije odigrao niti minute za Juventus i u međuvremenu mu se čak pokušala spasiti karijera transferom u Saudijsku Arabiju ili Katar, ali Mario je navodno, prema pisanjima talijanskih medija, odbio jer mu se nije svidjela infrastruktura. Ostao je u Juveu i čekat će zimski prijelazni rok, a onda prema svemu sudeći ide u Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je u ogromnoj krizi, jalovi su u napadu, 12. su na ljestvici Premiershipa, igra im je katastrofalna, a trener Ole Gunnar Solskjaer je pred otkazom. Zimski rok će im zapravo definirati ostatak sezone jer morat će kupovati pametno, a prva meta im je Mario Mandžukić. Iskusni napadač, robustan, moćan u duelu, igri glavom, požrtvovan i sklon pomaganju sugiračima... Čini se idealno riješenje, ali ugledni engleski The Guardian ne misli tako. Oni su izašli s člankom u kojem propitkuju odluku Uniteda da kupi Mandžukića.

Image
Foto: Profimedia

Mario Mandzukic of Juventus celebrates after his goal during the Italian championship Serie A football match between Juventus and Atalanta on May 19, 2019 at Allianz Stadium in Turin, Italy - Photo Morgese - Rossini / DPPI, Image: 435213095, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: , AFP

Što će im Mandžukić?

Zapitali su se kako to da United kupuje ostarjelog i nedovoljno ubojitog napadača kada na tržištu ima mladih i efikasnijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo ime na popisu za zimski šoping Manchester Uniteda je Mario Mandžukić, koji još od svibnja nije odigrao ni minute u službenim utakmicama za Juventus. Hrvat je u Juventusu poželjan kao Paul Simon na koncertu Arta Garfunkela", zafrkavaju se tako na račun Mandžukića Englezi.

Naglašavaju kako će Mandžukić vjerojatno presjediti ostatak polusezone i da ga Juventus čak nije niti registrirao za Ligu prvaka. "U Manchesteru se moraju zapitati zašto dovode Mandžukića, a ne, recimo, Edinsona Cavanija daleko efikasnijeg napadača koji bi došao za relativno nisku odštetu jer mu na ljeto istječe ugovor s PSG-om", navodi Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo