ENGLEZI PONOSNI U PORAZU: / 'Ovi sjajni klinci su ostavili dušu i tijelo i vratili nam našu momčad; bilo je zabavno sanjariti'

Image
Foto: AFP

Hrvatska je pobijedila Englesku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva

12.7.2018.
21:21
AFP
VOYO logo

Hrvatska je u dramatičnoj završnici polufinala, zahvaljujući pogotku Marija Mandžukića u produžecima, porazila Englesku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Bilo je to prvo polufinale za Englesku od Gazzinih suza 1990. i prvi put u jako dugo vremena da se probudila pozitivna atmosfera i nadanja. Nije se moglo pobjeći od ponavljanja stare mantre – "Football's coming home". Na kraju je sve za Engleze ponovo završilo u suzama i srcobolji.

'Nije bitno što se nogomet nije vratio kući'

Pa ipak, nakon poraza, većina engleskih medija složila se da je ovo uvjerljivo najbolja Engleska u posljednjih tko zna koliko – mlada, atraktivna, energična, pozitivna. Jonathan Liew sa Independenta tako piše kako "nije bitno što se nogomet nije vratio kući, bitan je taj uzbudljivi osjećaj da bi se mogao vratiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prisjetimo se dobrih trenutaka'

"Prisjetimo se dobrih trenutaka. Prisjetimo se Trippierovog slobodnog udaraca. Kakav gol je to bio! Možete li zamisliti čistu sreću postizanja takvog pogotka u utakmici ovakve veličine? Prisjetimo se Kaneovog pobjedonosnog pogotka protiv Tunisa. Prisjetimo se izvođenja jedanaesteraca protiv Kolumbije, kako se nisu predali. Prisjetimo se kako je zabavno bilo navijati za Englesku koja je – po prvi puta u našim životima – predstavljala najbolje u nama, a ne najgore u samim sebima.

Godine boli će se nastaviti. Ali bilo je zabavno sanjariti", zaključio je Liew.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo