ENGLEZI OBJAVILI ODU O VELIKOM ŽUTOM: / 'Koji Luka? Prosinečki, a ne Modrić, još uvijek je kralj HR nogometa'

Image
Foto: AFP

Jedan od najvećih hrvatskih nogometaša našao se pod povećalom poznatog tabloida.

17.11.2018.
10:52
AFP
VOYO logo

Uoči utakmice između Engleske i Hrvatske na Wembleyu britanski Daily Mail posvetio je poveći prostor legendarnom Robertu Prosinečkom.

"Koji Luka? Robert Prosinečki, a ne Modrić, još uvijek je kralj hrvatskog nogometa nakon sjajne karijere tijekom koje je ponižavao suparnike, uživao u alkoholu, došao do slave na SP-u, ali i požalio neke stvari... i žicao Portsmouthovog oružara da mu zapali cigaretu", naslov je teksta u kojem su podsjetili na veličanstvenu karijeru velikog Žutog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako Englezi sve znaju o Modriću i njegovim uspjesima, ali napominju da još uvijek postoji rasprava je li on najveći nogometaš u povijesti Hrvatske.

Za njega Modrić najveći

"Prosinečki je osvojio Kup prvaka u dresu Crvene zvezde kad je imao samo 20 godina, a potom je igrao i za Real i za Barcelonu. Tamo se nije proslavio, a karijeru je završio s naslovima u Jugoslaviji i Hrvatskoj", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak je neko vrijeme bio u Portsmouthu dok je nastupao u Championshipu. Ipak, još uvijek postoji rasprava tko je najveći nogometaš u povijsti Hrvatske, Modrić ili on", pišu pa citiraju Žutog.

"Ne znam na koji bih način mogao argumentirati da Modrić nije najveći. I bez trofeja, način na koji i dominira u Realu je impresivan", rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Englezi ističu da Proinečkom uvijek može biti utjeha da je bio inspiracije Modriću, Rakitiću i Vatrenima koji su osvojili srebro u Rusiji.

"Bio je veznjak tipa Zinedinea Zidanea. Njegova igra bila je prepuna majstorija, pirueta, cruyffovskih okreta i arogancije. Njegova želja da stalno lomi istog suparnika bila je na granici sadizma", navode. Podsjetili su i videom na njegove poteze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji su ga probali zaustaviti često bi završili na leđima ili još gore. Branič Boce Julio Saldana zaradio je rupturu ligamenata koljena kad mu je pokušao uklizati tijekom utakmice 1994.", prisjetili su se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljavao potezima

"Izvodio je slobodne udarce poput Beckhama, a imao je snažan udarac te je znao zabiti iz velikih udaljenosti. Bivši izbornik Ćiro Blažević još uvijek se kaje što ga je ostavio na klupi u polufinalu s Francuskom. Povijest nogometa možda bi drugačije izgledala da je igrao tog dana", ističu i podsjećaju na Ćirinu izjavu da bi pobijedili u toj utakmici da je Žuti igrao. Napominju i kako Prosinečki također ima za čim žaliti.

"Da nisam pio bio bih najbolji nogometaš na svijetu", prisjetili su se njegove izjave kada je 2005. odlazio u mirovinu. Pišu i da je osim uživanja u ispijanju vina i votke jako puno pušio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pušio je prije utakmice, na poluvremenu i nakon utakmice. I to crveni Marlboro. Stvarno jake cigarete", rekao je jednom prilikom Peter Crouch, na što je Žuti odgovorio u svom stilu: 'Nitko ne živi 100 godina'.

Za kraj su podsjetili na neke dobro poznate detalje iz velike karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo