ENGLESKI LJEPOTAN I NJEGOV PRSLUK OBEĆAVALI SU NOGOMET VRATITI KUĆI: / Na kraju smo mu mi napravili isto što i Nijemci '96!

Image

Hrvatska je u finalu, a Engleska nije dosanjala svoj san

12.7.2018.
19:55
VOYO logo

Engleska i njen izbornik Gareth Southgate nisu uspjeli dosanjati svoj san. "It's coming home", odzvanjalo je Londonom, Moskvom i ostalim engleskim i ruskim gradovima u kojima je Gordi Albino igrao. A onda je došla Hrvatska.

Ostalo je povijesti - Dalićevi izabranici Englesku su postavili na mjesto. A to mjesto, znamo, nije ono svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garethu Southgateu tako se dogodilo isto kao i kad su posljednji put on i Engleska bili u polufinalu na velikom natjecanju - u Njemačkoj 1996.

Image
ENGLESKI IZBORNIK NAKON 1-2 PROTIV HRVATSKE: /

Southgate prokomentirao poraz od Vatrenih u polufinalu SP-a

Image
ENGLESKI IZBORNIK NAKON 1-2 PROTIV HRVATSKE: /

Southgate prokomentirao poraz od Vatrenih u polufinalu SP-a

Promašio je ključan penal

U regularnom je dijelu tada završilo 1:1, baš kao i danas. U produžetku, međutim, nije pao gol i išlo se na produžetke. Aktualni engleski izbornik Southgate pucao je 6. u svojoj ekipi, a svim 11 igrača prije njega bilo je uspješno. On je promašio, Njemačka se plasirala u finale i kasnije osvojila naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam šesti po redu. Stiglo je vrijeme, nitko me nije tjerao da se javim. Borba mi se odvijala u glavi: ‘Možeš ti to. Budi odlučan, izgledaj samouvjereno, ne gledaj golmana, ne mijenjaj mišljenje, nemoj pasti. Nastala je tišina na stadionu i osjetio sam razlog toga. ‘Tko puca? Tko puca?, pitala se publika", opisan je ovaj događaj u Southgateovoj biografiji.

'To je Southgate, iskusan momak'

"Hod do bijele točke bio je vječan, čula su mi bila oštra, čuo sam da ljudi govore “To je Southgate, iskusan momak”. Cijeli me svijet gledao i osjećao sam to. Kad sam stavio loptu na mjesto izvođenja bacio sam pogled na mjesto gdje ću pucati, osjetio sam da je Köpke to primijetio. Pogledao sam potom drugi kut, htio sam ostaviti dojam da ću pucati ondje. Pročitao me, nije bilo vremena za promjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želio sam snažno opaliti, ali ne i riskirati da ode preko gola. U pokušaju da budem precizan udario sam mlako i loše naciljao. Köpke je lako obranio. Stavio sam ruke na glavu i pomislio: ‘Što sam napravio?’. Bio sam očajan zbog pomisli na momke na polovici igrališta.".

Niti danas, kao izbornik Southgate nije bolje prošao....

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo