ENGLESKI IZBORNIK ŠOKIRAO SVOJOM IZJAVOM: / 'Moramo se riješiti otočkog mentaliteta i ugledati se na Nijemce'

Image
22.3.2017.
13:31
VOYO logo

"U svim drugim sportovima imamo puno uspjeha, a mislim da i u nogometu imamo preduvjete da budemo najbolji na svijetu, ali moramo se riješiti otočkog mentaliteta", kazao je Southgate.

Iako se neke stvari mijenjaju, Southgate poziva na bolju suradnju Engleskog nogometnog saveza i Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje povezati Engelski savez i Premier ligu

"Neke stvari su krenule na bolje, nogometne akademije su doživjele reformu, poboljšao se i rad sa trenerima, ali u nekim stvarima moramo učiti od drugih. Mora postojati bolja povezanost između Engleskog saveza i Premier lige, kao što postoji u Njemačkoj između tamošnjeg saveza i Bundeslige. Zbog toga u Njemačkoj mladi igrači imaju veliku minutažu u klubovima. Prošlog ljeta Nijemci su odgodili početak Bundeslige zbog nastupa svoje olimpijske selekcije u Riju, a za tu selekciju igraju samo mladi igrači. Mi čak i ne možemo imati olimpijsku reprezentaciju, osim ako nismo domaćini olimpijskijh igara", napomenuo je Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je najveći uspjeh ostvarila prije više od pola stoljeća, davne 1966. bila je svjetski prvak pobijedivši u finalu upravo Njemačku. "Elf" je svjetske naslove osvajao četiri puta (1954., 1974., 1990., 2014.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo