LOV NA SKUPINU EL /

Šveđani su nezgodni: 'Sjetimo se samo Djurgårdensa, ali vjerujem da Rijeka to može proći'

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Elfsborgu liga duže traje, pa su više igrački u formi nego Rijeka. Zato Riječane čeka jedna zahtjevna utakmica večeras od 20.00 na Rujevici u 3. kolu kvalifikacija za skupinu EL

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

8.8.2024.
13:42
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke večeras od 20.00 na Rujevici igraju prvi dvoboj 3. kola kvalifikacija Europske lige. Suparnik nogometašima Željka Sopića je švedski predstavnik Elfsborg. Idemo do Kvarnera. Saša Peršon javio nam se kako bi najavio današnju utakmicu Rijeke, drugu europsku na svom stadionu ovog ljeta.

Image
ŽDRIJEB U NYONU /

Rijeka saznala potencijalnog protivnika u play-offu: Evo tko joj stoji na putu do skupine Europske lige

Image
ŽDRIJEB U NYONU /

Rijeka saznala potencijalnog protivnika u play-offu: Evo tko joj stoji na putu do skupine Europske lige

Trener juniora Orijenta ovako vidi situaciju s Rijekom, koja poput Hajduka nije briljirala u ovom uvodnom dijelu sezone, što se tiče Europe. Prije 4 dana, na otvaranju nove ligaške sezone, Rijeka je s 4-0 ispratila Lokomotivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je početak sezone, da su bili odlasci, da HNK Rijeka još slaže momčad, normalno da nisu odigrali prve dvije utakmice u Europi na očekivanom nivou. Europa je krenula ranije i momčad se traži. Pobjeda protiv Lokomotive će im dobro doći, ali utakmica protiv Elfsborga bit će nešto sasvim drugo", kazao je za Net.hr Saša Peršon, bivši nogometaš Rijeke, Dinama i Hajduka, između ostalih klubova i selekcija.

Elfsborgu liga duže traje, pa su više igrački u formi nego Rijeka. Zato Riječane čeka jedna zahtjevna utakmica. Elfsborg je vrlo nezgodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miro Balov

"Svaka bi pobjeda bila dobra, pa i ona minimalna. Obje utakmice će biti neizvjesne. Elfsborg ne poznam u tančine, ali to je klub koji dolazi iz Švedske. Znamo jako dobro kako švedski klubovi igraju, kakvu reprezentaciju imaju, kakve igrače zemlja na najvišoj razini u Europi i svijetu ima, švedski klubovi nisu za otpis niti podcjenjivanje. Sjetimo se samo kako su Riječani prošli protiv Djurgårdensa prije dvije godine u Europskoj ligi. Švedski nogomet je nezgodan, nije da ne odgovara Rijeci takav stil, ali Šveđani su nezgodni kao nogometaši i klubovi su im dobri. Vjerujem da HNK Rijeka može proći Elfsborg, ali idemo korak po korak", zaključio je Saša Peršon.

POGLEDAJTE VIDEO: Što nas čeka u novoj sezoni HNL-a, tko je trenutačno bolji - Dinamo ili Hajduk? 'Bit će uzbudljivije nego prošle sezone'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo