EL CLASICO SE IGRA U SUBOTU U VRIJEME RUČKA: / Evo zašto će Modrić i Kovačić protiv Rakete igrati u 13 sati

Image
Foto: AFP

"Utakmica počinje u 13 sati u Madridu, u 20 u Šangaju, 19 u Jakarti i 17 i 30 u New Delhiju", rekao je jedan od šefova La Lige

20.12.2017.
11:58
AFP
VOYO logo

Jedan od najvećih europskih derbija, popularni El Clasico, ove se subote igra u 13 sati. Taj je termin iznenadio brojne navijače diljem svijeta, samo što mu se neki raduju, a neki mu se ne mogu načuditi.

Razlog zbog kojeg je ta satnica tako organizirana otkrio je jedan od šefova La Lige, Joris Evers:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo našim navijačima u Aziji dati priliku da gledaju Real Madrid i Barcelonu u njima prigodno vrijeme. Utakmica počinje u 13 sati u Madridu, u 20 u Šangaju, 19 u Jakarti i 17 i 30 u New Delhiju. To su lokacije za koje znamo da posjeduju puno navijača ova dva kluba pa smo tako organizirali i nekoliko događa."

Žele više zaraditi

Engleski Premiership zaradio je 3,9 milijardi od prihoda domaćih i međunarodnih TV prava, a španjolska La Liga dvije milijarde manje i to je nešto što žele promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi u kojem će Modrić i Kovačić zaigrati protiv Rakitića je najpopularnija utakmica na svijetu koju prati oko 650 milijuna gledatelja, a predsjednik La Lige Javier Tebas već je ranije najavio kako želi da što veći dio svijeta može uživati u izravnim prijenosima te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo