DEMONSTARCIJA MOĆI /

Može li itko zaustaviti Barcin napad? Katalonci razbili Real i utrpali im četiri komada

Image
Foto: profimedia

Utakmicu Real Madrida i Barcelone pratite uživo na portalu Net.hr od 21 h

26.10.2024.
19:19
profimedia
VOYO logo
11. kolo španjolske LaLige
Santiago Bernabeu (Madrid)26. 10. 2024 u 21:00h
0
4
Real Madrid
Barcelona

Lewandowski '53 '55 Yamal '78 Raphinha '85

Real Madrid: Lunin - Vazquez, Militao, Rudiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Mbappe, Vinicius

Barcelona: Pena - Kounde, Cubarsi, Inigo, Balde - Pedri, Casado - Raphinha, Fermin, Yamal - Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USUSRET DERBIJU /

Legendarni trener biranim riječima govorio o Modriću: 'Uvijek ga je zadovoljstvo gledati'

Image
USUSRET DERBIJU /

Legendarni trener biranim riječima govorio o Modriću: 'Uvijek ga je zadovoljstvo gledati'

Kakva utakmica na Santiago Bernabeu! Barcelona je demolirala Real Madrid u gostima s visokih 4-0. Briljirao je Barcin trojac Yamal - Lewandowski- Raphinha.

Prvi dio susreta mogao je otići na obje strane. Pljuštale su prilike sa svih strana, a Real je najviše mogao žaliti za propuštenim prilikama. bio je to festival zaleđa, a jedan je Real koštao vodećeg pogotka Mbappéa u 31. minuti. Francuz je počeo prerano slaviti, a VAR mu je poništio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme pripalo je Barceloni. Furiozno su s više želje krenuli Katalonci. U tri minute Kraljevi su doživjeli potop. Dva put ih je matirao Lewandowski koji je stalno bježao Realovoj obrani. Poljak je zabio u 53. i 55. minuti.

Ulaskom Modrića madridska se momčad digla, no opet je Mbappéu poništen gol zbog zaleđa u 65. Tada su Katalonci u potpunosti namirisali krv i uništili Kraljeve. Najprije je zabio Yamal u 78., a točku na i stavio je Raphinha u 85. minuti. Kakva sjajna noć za Katalonce!

90+2' - KRAAAAAAJ! Velika pobjeda Barcelone od 4-0. Kakva sjajna večer za Katalonce

90+1' - Neda Pena ni počasni gol Realu. Sjajno je Barcin golman sad obranio Mbappeu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Namirisali su krv Katalonci, opet su zaprijetili Lewandowski i Raphinha.

85' - OPET ZABIJA BARCELOONAA! Kakva demonstracija moći Barcelone. Zabio je Raphinha i upotpunio sjajni Barcelonin napadački trojac. Pobjegao je Brazilac Vazquezu i Lunina krasno prebacio lobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - GOOOOOOL! Potpuni potop Reala. Zabija Lamine Yamal svoj prvi pogodak u El Clasicu za 3-0. Opet sjajna akcija BArcelone. Duga lopta je preskočila obranu Reala zahvaljujući dodavanju glavom Lewandowskog. Raphinha se sjurio po sredini i dao loptu Lamineu koji matira Lunina za 3-0.

77' - Nova promjena za domaćine. Umjesto Camavinge ulašao Brahim Diaz

69' - Još jedan promašen zicer Lewandowskog. Yamal ga je sjano uposlio, no Poljak je poslao loptu preko gola

66' - Odmah odgovor Barcelone. Lewandowski je imao stopoststnu vratnicu, no stativa je spasila Real. Cijelu akciju povukao je Olmo koji je ušao s klupe. Najprije je ododao Raphinhi koji je proslijedio loptu Poljaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Novi poništen pogodak Mbappea. Francuza baš ne ide danas za zaleđima. Ipak Real se digao nakon ulaska Modrića.

Image
Foto: profimedia

Težak je ovo poraz Reala kod kuće. Zadnji takav potop dogodio se 2011. kad ih je Barcelona na svome terenu svladala 5-0

63' - Ušao je i Luka Modrić u igru. Hrvatski kapetan zamijenio je Tchouamenija i odmah trgnuo Real

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Trgnuo se Real tek nakon drugog pogotka. Zaprijetio je Mbappe, ali na mjestu je Pena

55' - LEWA OPET ZABIJAAAAA. Sjajni Poljak stalno bježi Realovoj obrani. Ovoga puta je pobjegao Militau, Balde ga je centaršutom pogodio u trepavicu, a Poljak je sjajno glavom zabio za 2-0

Image
Foto: profimedia

A dvije minute kasnije novi šok i opet on - Lewandowski. Kraljevi nisu imali odgovor za Poljaka

53' - GOOOOOOOOL. Zabio je Lewandowski na opće oduševljenje Katalonaca. Plesao je Poljak po liniji zaleđa i uspio je pobjeći obrani Reala kroz sredinu. Nakon sjajne lopte našao se sam pred Luninom i matirao Ukrajinca za 1-0

52' - Probao je sad Yamal iznenaditi Lunina koji je malo pobjegao s gol linije. Zapucao je Španjolac s tridesetak metara, ali Ukrajinac je stigao na vrijeme pokupiti bez problema loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Real kao da se zamrznuo u nastavku. Barcelona je bolje otvorila i opsjedala polovicu Kraljeva, ali bez velikih prilika

46' - Počeo je drugi dio. Amcelotti ništa nije mijenjao dok je za Barcelonu ušao De Jong umjesto Fermina Lopeza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' - Kraj prvoga poluvremena

43' - Požutio je Casado

39' - Kao da se igrači natječu koliko mogu biti u zaleđu. Sada se Lewandowski našao u nedozvoljenjoj situaciji nakon šro je imao šansu za gol

37' - Poništen gol Mbappea kao da je primirio utakmicu. Kao da se smanjio tempo, a jedina je prilika bila udarac Yamala iz daljine koji odlazi daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Zato je neuhvatljiv bio Lamine Yamal. Mučio je konstantno obranu Reala, a sjajnu je izvedbu okrunio golom u 77. minuti na asistenciju Raphinhe.

31' - Napokon je zabio Kylian Mbappe. Barem je to mislio Francuz koji je burno proslavio, no opet se našao u zaleđu. VAR je poništio nejgov pogodak i ostaje 0-0.

Image
Foto: profimedia

Mbappe je furotno krenuo ali više je bio u zaleđu nego izvan njega. Čak su mu dva pogotka poništena zbog nedozvoljene pozicije.

28' - Nova prilika za Barcelonu. Pucao je Indigo Martinez, no i on je neprecizan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Muči se katalonska obrana po desnoj strani. Opet je procurilo ovoga puta preko Mbappea. Iz dugoga plana došao je Camavinga, no i on pogađa vanjsku stranu mreže.

22' - Ne prestaju Kraljevi prijetiti preko brzonogih napadača. Opet se Vinicius našao u prilici. Sjurio se po lijevoj strani sve napravio, ali njegov udarac je bio neprecizan i prolazi pored gola.

Image
Foto: profimedia

Ni prvi kandidat za Zlatnu loptu, Vinicius Junior, nije bio na razini koja se očekuje od njega.

21' - Odgovorila je Barcelona preko dvojca Yamal- Raphinha. Opet je Španjolac otresao obranu Reala i dao Raphinhi loptu koji sebično puca preko gola.

19' - Barcelona i dalje drži posjed. Vole Katalonci imati loptu u nogama. A onda je Real krenuo u kontru i panika. Mbappe se opet našao sam u prilici. Sjurio se Francuz prema Barcinom golu i uposlio Viniciusa, ali Brazilac šalje loptu u svemir. Nema za čime žaliti jer opet je Mbappe bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Pršte prilike s obiju strana. Mbappe je opet prošao i sjajno dao loptu na drugu stativu Bellinghamu. Englez je jedva stigao, plesala je lopta po crti gola, ali sudac je odmah prekinuo akciju jer je Francuz opet bio u zaleđu.

13' - Barcelona je odmah odgovorila, Yamal se nakon ispucavanja Pene našap sam pred golom, ali Rudiger spašava u zadnji čas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Nova prilika za Mbappea. Nakon ispucavanja Lunina, Cubarsi je pogriješio i lopta je došla do Francuza koji je s velike udaljenosti pokušao lobati zalutalog Penu, ali pucao je previsoko.

Image
Foto: profimedia

10' - Uf što je sad Lewandowski mogao zabiti. Dobio je Poljak sjajnu loptu na volej, ali je promašio cijelu loptu i opalio u ništa

7' - Lamine Yamal stvara probleme Realovoj obrani po desnoj strani. Mladi Španjolac olako je prošao po desnoj strani i gurnuo Raphinhi u sredinu, ali zakasnio je Brazilac

2' - Furiozno je krenuo Real. Mbappe se u jednom kointranapadu našao gotovo sam pred golom. Zapucao je Francuz s lijeva, ali bio je neprecizan. Čak i da je zabio sudac bi poništio zbog nedozvoljene pozicije Mbappea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica

20.15 - Luda atmosfera traje pred Bernabueom. Internetom kruže snimke spektakularnog dočeka busa Real Madrida. Autobus se jedva vidi od silnog dima bengalki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.55 - Izgleda de će Modrić početi na klupi svoj 35. El Clasico. Hrvatski kapetan u odličnoj je formi posljednjih dana, no očito je Ancelotti odlučio zadržati Hrvata na klupi i ubaciti ga kasnije kada je najpotrebnije. Hansi Flick također je iznenadio jednom izmjenom. Njemački trener dao je prednost Ferminu ispred Danija Olma.

Real Madrid u subotu dočekuje Barcelonu u 11. kolu španjolske La lige. Sudar španjolskih giganta, El Clasico, na rasporedu je od 21 h. Premda je veliko rivalstvo uvijek dovoljna motivacija, ovoga puta veliki je ulog u pitanju, prvo mjesto u španjolskome prvenstvu.

Najava:

Nogometni fanovi nestrpljivo čekaju ispred malih ekrana da kazaljka na satu otkuca 21 h. Svi čekaju samo jedno, derbi nad derbijima, El Clasico. Na Santiago Bernabeu Real Madrid dočekuje Barcelonu u naletu. Katalonci au trenutno u velikoj formi, deklasirali su Bayern 4-1 na svome terenu. Premda je Real Madrid bio u nekakvoj maloj krizi pokazali su o kakvom se klubu radi pobjedom protiv Borussije Dortmund 5-2. I tu su utakmicu Kraljevi gubili dvije razlike, no onda su kako oni najbolje znaju, s pravim mentalitetom pobjednika, okrenuli utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to čak 35. El Clasico za Luku Modrića. Hrvatski maestro tražit će svoju 17. pobjedu protiv Barcelone. I jednima i drugima pobjeda bi puno značila, Realu da uhvati Barcelonu na tablici, a Kataloncima kako bi se odvojili od mrskih rivala.

I dok će Barcelona biti u punome sastavu sa sjajnim čudom od djeteta Yamalom i Brazilcem Raphinhom koji ubija u zadnje vrijeme, Carlo Ancelotti imat će veće glavobolje od Hansija Flicka. Talijan neće moći računati na Rodryga i Courtoisa, a već otprije su van stroja Carvajal i Alaba. Srećom Real ima široku klupu, njegove perjanice Vinicius Junior i Kylian Mbappé u punome su pogonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Barcelona na Bernabeu stiže s tri boda prednosti: Ancelotti ponovno hvalio Modrića

ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo