EKSPLOZIVNE REAKCIJE U REGIJI NAKON OTKAZA BJELICI: / Posebno će vas iznenaditi što o Dinamu pišu mediji u BiH

Image

Zanimljivo je kako su ovu vijest popratili mediji iz BiH, odnosno Mamićeve, kako on kaže, nove domovine

16.4.2020.
16:41
VOYO logo

Dinamo je u četvrtak raskinuo ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom, koji je u obraćanju novinarima istaknuo da se ni sa kime nije posvađao, pa niti sa Zdravkom Mamićem, te da je prilikom odluke klupske uprave o smanjenju plaća nedostajalo komunikacije.

"Ugovor smo raskinuli na obostrano zadovoljstvo, a malo duže je potrajalo jer smo razgovarali o uvjetima raskida. Nisam se s nikim posvađao, već sam branio svoje stavove", kazao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i da li se je sukobio sa Zdravkom Mamićem.

"Nismo se nikad posvađali, pa niti u ovoj situaciji. Bio je podrška meni i momčadi. Moj zadnji razgovor sa Zdravkom Mamićem bio je 18. ožujka i normalno smo razgovarali", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne osjećam se povrijeđen. Bile su ovo dvije lijepe godine, uvijek sam davao sto posto i uvijek sam bio iskren. Želim se zahvaliti svim igračima, stručnom stožeru i navijačima" izjavio je Bjelica i dodao: "Trenutno nemam nikakve planove. Odmarat ću se u krugu obitelji, a i treba pričekati da završi ova situacija s koronavirusom".

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Reakcije iz regije

Vijest o otkazu Bjelici brzo se proširila i na regiju. U Srbiji su mediji naglasili kako bi ovo sve moglo biti Mamićevo djelo. Kurir na naslovnici donosi članak s naslovom: "Vijest koja je uzdrmala Hrvatsku. Javnost potpuno zatečena, ovo nitko nije očekivao, ali Mamić koji bježi od vlasti je uspio u namjeri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegraf također spominje Mamića. "Dinamo Zagreb otpustio trenera koji je činio čuda u Europi: Sukob s Mamićem mu je došao glave", a u tekstu naglašavaju da je Bjelici presudio vladar Dinama iz Međugorja.

Međutim, zanimljivo je kako su ovu vijest popratili mediji iz BiH, odnosno Mamićeve, kako on kaže, nove domovine. Nitko u svojim vijestima nije niti spomenuo Zdravka Mamića u kontekstu da je ovo bila njegova odluka, a tu i tamo tko ističe kako je možda bilo sukoba između njih dvojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nenad Bjelica nije više trener Dinama", piše Avaz, a Klix daje sličnu opremu svojoj vijesti. "Nenad Bjelica i zvanično više nije trener zagrebačkog Dinama", piše Klix.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo