EGIPATSKI BOG NOGOMETA PRIJETI RONALDU I MESSIJU: / Hoće li zvijezda Redsa razbiti dugogodišnji duopol?

Image
Foto: AFP

Utrka za Zlatnu loptu posljendjih godina nika dnije bila neizvjesnija.

11.4.2018.
12:11
AFP
VOYO logo

Egipat je nekada imao Amona-Ra, a danas ima Mohameda Salaha. Napadač Liverpoola ove je sezone svojim igrama toliko zadivio da su ga navijači prvo gledali kao božji dar a sada kao božanstvo. A da to uistinu jeste govori podatak da ga je Jurgen Klopp doveo za 42 milijuna eura, a sada vrijedi barem kao Neymar. Jer, 39 golova i 11 asistencija u 44 nastupa u svim natjecanjima učinila su ga jednim od glavnih kandidata za Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvoje li Redsi najcjenjenije klupsko natjecanje vrlo lako se mogao okruniti prestižnom titulom. Svjetsko prvenstvo trebalo bi ove godine presuditi utrku, ali samo ako Ronaldo s Portugalom ili Messi s Argentinom dođu do velikog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u ovom trenutku malo tko vjeruje u to. Neymaru je otegotna okolnost neuspješna sezone s PSG-om u Ligi prvaka, dok njegovi golovi u francuskom prvenstvu ne vrijede koliko oni u Engleskoj i Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je također izborio plasman na Svjetsko prvenstvo. I nalaze se u skupini s domaćinom, Urugvajem i Saudijskom Arabijom. Prilika je to Salahu da zablista i na smotri najboljih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon još jednog njegovog nevjerojatnog tjedna u dresu Liveproola reagirale su kladionice. Prema njima Salah je sada treći favorit za Zlatnu loptu. Prvi je Ronaldo, dok je iza njega Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalac je trenutno na brojci od 40 golova u 37 utakmica te je najbolji strijelac ovogodišnje Lige prvaka. Messi je pak na brojci od 39 pogodaka u 47 susreta. S Barcelonom će sigurno osvojiti prvenstvo, a okiti li se s Argentinom naslovom svjetskog prvaka sigurno bi šesti put u karijeri bio proglašen najboljim na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo