'Moram napasti Eduarda da Silvu! To je dno dna!'

'Svim ljudima koji su ga trenirali i Hrvatskoj koja ga je prihvatila mora biti do groba zahvalan da su mu uopće posvetili vrijeme. Pružili smo mu šansu.

23.7.2014.
15:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trener Lokomotive Tomislav Ivković progovorio je za Jutarnji list o Lokomotovi, Dinamu, reprezentaciji, Eduardu. Krenuo je s Lokomotivom:

"Tajna’ je u tome da mi je za godinu dana 20 igrača napustilo klub. Otišli su u Rijeku (Kramarić), Dinamo (Pjaca), u inozemstvo (Chago), Lokomotiva je počela prodavati igrače i u inozemstvo. Tajna je možda u tome što smo od prvog dana kliknuli Božidar Šikić i ja, vizije su nam se poklopile. Uz rad i red, stavili smo još jedno pravilo - idemo igrati pravi nogomet, kazao je Ivković.

Nastavio je govoriti o sestrinskom klubu Dinamu:

"Iako se Rijeka približila Dinamu, ona je, ipak, sastavljena od igrača koji nisu mogli izboriti mjesto u udarnoj modroj postavi. Žao mi je jedino što Kramarić nije ostao u Maksimiru, on bi danas bio glavni Dinamov napadač. Ako ne za dva koplja, Dinamo je koplje iznad svih, teško ih bilo tko može ugroziti. Rijeka je jedina prepreka".

//www.youtube.com/embed/X6UIxA5iR8Y

I naposljetku je došao do reprezentacije i Eduarda, i tu se trener koji još nije zasjeo na klupu Dinama sasvim otvorio:

"Najprije moram napasti Eduarda da Silvu! Svim ljudima koji su ga trenirali i Hrvatskoj koja ga je prihvatila mora biti do groba zahvalan da su mu uopće posvetili vrijeme. Pružili smo mu šansu. I da se onda na tako niski i nekulturni način obračunava s čovjekom, s kojim je dijelio svlačionicu i koji ga je vodio u Brazil, to je dno dna. Od ozljede u Engleskoj nikada više nije bio pravi, zadnjih godina nije ni zaslužio biti ni među kandidatima, zbog minutaže u klubu, a i zbog slabe forme. I onda napravi takvu halabuku, no srećom, nije ga nogometni narod preozbiljno shvatio", napao je Ivković Dudua, te nastavio:

"Osobno zamjeram Kovaču da nije vodio više mladih igrača na svjetsko prvenstvo, trebao je to biti filtar za EP. Da je, primjerice, u Brazilu bio Pjaca umjesto Eduarda, hrvatski bi nogomet profitirao. Ili Halilović... Cico i ja smo 2006. godine najteže pogriješili kada smo na SP vodili igrače zbog zasluga. U nogometu nema zasluga, samo trenutna forma".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali