MOŽDA I DOGODI SE ČUDO /

Dok svi kritiziraju prvi euro nastup Hajduka, osvanule nove vijesti o Edinu Džeki: Kalinić je na potezu

Image
Foto: Profimedia

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić cijelo ljeto lovi bosanski dijamant Edina Džeku

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

26.7.2024.
7:32
Profimedia
VOYO logo

Simpatizeri Hajduka nezadovoljni su zbog prvog euro nastupa Bilih ovog ljeta. Hajduk je novu sezonu otvorio domaćom pobjedom 2-0 u drugom pretkolu Konferencijske lige protiv Torshavna s Farskih Otoka, na rasprodanom Poljudu. Jasno je k'o dan kako ovaj Hajduk još treba pojačati. Doduše, Ivan Rakitić nije jučer igrao, ali brine sve pristalice splitskog kluba energetski pad u drugom dijelu. I u trenucima općeg nezadovoljstva Hajdukovog navijačkog puka, iz Turske je odjeknula vijest koja se tiče i Hajduka i Edina Džeke. Jer, sad nakon ovog, postavlja se pitanje je li Džeko postao višak u Feneru i je li to trenutak za dolazak na Poljud?

Image
IZGLEDA NIKAD BOLJE /

Livaja maneken: Otopio se na pripremama: 'Pustite priče što i kako živi. Ja za njega ne brinem'

Image
IZGLEDA NIKAD BOLJE /

Livaja maneken: Otopio se na pripremama: 'Pustite priče što i kako živi. Ja za njega ne brinem'

Turski nogometni doprvak Fenerbahče angažirao je marokanskog reprezentativnog napadača Youssefa En-Nesyrija (27), dosadašnjeg člana Seville, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor. Vrijednost transfera se procjenjuje na 20 milijuna eura, čime je En-Nesyri postao najskuplji igrač u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč unosnim ponudama arapskih klubova i interesu Newcastlea i Rome, En-Nesyri je odabrao odlazak u turskog doprvaka. José Mourinho odigrao je bitnu ulogu u finalizaciji transfera.

Marokanac je najbolju sezonu imao 2020./21., kada je postigao 24 gola u 51 utakmici. Turski doprvak sada ima slatke brige o tome tko će mu igrati u napadu. Edin Džeko postigao je tri gola u nedavnom meču drugog pretkola Lige prvaka protiv švicarskog Lugana, a briljirao je i tokom pripremnih utakmica. Međutim, Edin je svjestan da bi mogao znatno manje igrati zbog toga što je doveden napadač sličnih osobina i koji je bio velika želja Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime bi Edin Džeko mogao postati višak u Fenerbahčeu, što bi ga približilo dolasku u Hajduk. Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić cijelo ljeto želi Džeku privući u Split, ali napadač iz Bosne i Hercegovine teško će se odreći bogatog ugovora po kojem bi u sljedećih godinu dana zaradio 4,5 milijuna eura. Tko zna, kako kaže bezvremenski hit Gibonnija - Možda i dogodi se čudo.

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO: Nikša Kaleb otkrio nam je tajnu gola koji ga je lansirao u vječnost: 'Imao sam osjećaj kao da mi je um odvojen od tijela'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 19
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo