VRLO MOĆNO / Društvenim mrežama kruži žestoka poruka majke torcidaša koji je bio na derbiju u Zagrebu: 'Jugoslavenska milicija nije pucala na Hrvate'

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Poruku koju je navodno poslala majka pripadnika Torcide prenosimo u cijelosti

23.5.2022.
10:13
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

U moru reakcija nakon brutalnog sukoba policije i pripadnika Torcide u subotu navečer na autocesti A1, društvenim je mrežama počela kružiti i jedna dosta žestoka poruka. Naime, na Facebook stranici "Dnevnik nervoznog hajdukovca od rođenja" pojavila se navodna poruka majke jednog torcidaša, koja se administratorima javila u "inbox", a u kojoj kritizira hrvatsku policiju i javnost koja se uglavnom zgraža nad ponašanjem navijača Hajduka.

Poruku koju je navodno poslala majka pripadnika Torcide prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka sam mladića koji je išao na ovaj derbi i koji se, hvala Bogu, vratio neozlijeđen. Kada sam sinu rekla da ne ide u Zagreb, jer je prvenstvo riješeno pa, kao majka, a ne navijač, ne vidim razloga tako velikom i skupom putovanju, sin mi je rekao: 'Majko, idemo dati potporu Hajduku. Naša potpora ne ovisi o prigodi ni o rezultatu'.

Danas se cijeli dan govori o nasilju Torcide, a nitko ni slovom nije spomenuo da je ta ista Torcida bila prva koja je trudnice i bebe izvlačila iz Petrove bolnice nakon potresa u Zagrebu, ni da su među prvima stigli u Petrinju pomagati jadnim i nemoćnim ljudima ne postavljajući pitanje tko je od njih dinamovac ni tko je od njih druge nacionalnosti i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sam prof. književnosti, jako dobro čujem što tko kaže i još bolje interpretiram rečeno. Dakako da sam odgledala presicu policije, visokopozicionirani policajac reče danas kako su oni bili asistenti organizatora utakmice. Odmah sam znala da moram to komentirati pa sam sretna što je isto čuo i netko iz Torcide, a što je našlo mjesta i u službenom Torcidinu priopćenju. Vješt će pravnik ovo znati i pravno interpretirati.

Image
UŽAS NA AUTOCESTI /

Stotine torcidaša sukobilo se s interventnom policijom, dvoje propucanih. Policija otkrila detalje krvavog obračuna

Image
UŽAS NA AUTOCESTI /

Stotine torcidaša sukobilo se s interventnom policijom, dvoje propucanih. Policija otkrila detalje krvavog obračuna

Istovremeno sam bila žalosna mlakim Hajdukovim priopćenjem koji ni slovom nije zaštitio svoju mladost. A bez te mladosti Hajduk bi bio - ništa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako da nitko pametan nije očekivao da će policija priznati prekoračenje ovlasti, ali da se nitko od novinara nije vezao za izjavu, da su policajci provodili odluku organizatora, ne provjerivši njezino zakonsko uporište, također mi je bilo neshvatljivo.

Svi se sjećamo utakmice Hajduka i Partizana na Poljudu 26. rujna 1990. Gorjela je jugoslavenska zastava. Jugoslavenski milicajci nisu pucali u Hrvate. Jučer – hrvatski policajci pucaju na splitske momke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrtjela se više puta ista snimka: mladić mirno prilazi autu, policajac ga udara pendrekom po leđima, a kad je momak sjeo, dodatno ga, hrvatski interventni policajac, nogama udara! To nikom nije palo na pamet komentirati!

Podvlači hrvatska policija i kako je Torcida upalila bengalke na benzinskoj stanici. Samo je njima, valjda, bengalka opasnija od hitca iz vatrenoga oružja – u kombinaciji s gorivom.
Duboko vjerujem da će svi momci izaći bez težih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sam na mjestu onih koji su se bojali pisme i ljubavi 2000 ljudi, prema više od 20.000 onih koji su smjeli unijeti i transparente, i baklje, bilo bi me sram! Također, da sam torcidaš, vjerojatno više ne bih bodrila klub koji je danas izdao tako mlitavu izjavu", stoji u objavi na Facebook stranici Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo