DRASTIČNA, ALI OPRAVDANA ODLUKA: / UEFA zabranila šest parova u kvalifikacijama za SP. Srbija, Kosovo, BiH, Španjolska...

Image
Foto: Profimedia

UEFA je odlučila kako neke reprezentacije neće moći igrati zajedno u skupini zbog političkih razloga

18.6.2020.
17:07
Profimedia
VOYO logo

UEFA je na sastanku Izvršnog odbora odlučila kako će se ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine održati u 29. studenog ove godine, a odlučeno je i u kojem formatu.

Dakle, 55 reprezentacija podijelit će se u šest jakosnih skupina prema FIFA-inoj ljestvici iz studenog, odnosno, nakon što završi grupna faza Lige nacija. Od prve do pete jakosne skupine bit će po deset reprezentacija, a šesta će imati pet reprezentacija, što znaći da će pet kvalifikacijskih skupina imati po pet reprezentacija, a preostalih pet imat će po šest reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Belarusian football player Alexander Hleb (L) shows the name of Kosovo next to UEFA director of competitions Giorgio Marchetti during the UEFA Nations League draw at the headquarters of the European football organisation in Lausanne, on January 24, 2018.,Image: 361185070, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Zabranili neke parove

Hrvatska, koja je trenutno šest na svijetu, bit će u prvoj jakosnoj skupini u kojoj će biti i četiri reprezentacije koje izbore plasman u finale Lige nacija. No, UEFA je također odlučila kako neke reprezentacije neće moći igrati zajedno u skupini zbog političkih razloga.

Zajedno neće smjeti igrati Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Rusija i Kosovo, Rusija i Ukrajina, Španjolska i Gibraltar te Armenija i Azerbajdžan. Isto tako, u skupini neće smjeti biti više od tri reprezentacije država u kojima je veliki problem igrati po zimi u koje spadaju Bjelorusija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Island, Latvija, Litva, Norveška, Rusija i Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo