DRAMATIČNA UTAKMICA OSIJEKA I GORICE: / Bjeličina momčad izjednačila u sutonu utakmice, a onda su im poništili pogodak za preoket

Image

Bio je to izravni okršaj za drugo mjesto jer se Gorica nalazi samo pet bodova iza Osijeka

7.3.2021.
16:02
VOYO logo

U prvom od dva nedjeljna derbija 24. kola Prve HNL Osijek i Gorica su na stadionu Gradski vrt odigrali 1-1.

Bio je to izravni okršaj za drugo mjesto jer se Gorica nalazi samo pet bodova iza Osijeka i pobjedom bi se primaknula na svega dva boda minusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su do sudačke nadoknade imali tri boda u svojim rukama, no Osijek je uspio izjednačiti, a potom i zabiti za 2-1, ali je pobjednički pogodak domaćin poništen zbog zaleđa.

Osijek je nakon ispadanja iz Kupa od Rijeke fokus okrenuo prema prvenstvu i lovu na Dinamo. S ovim bodom momčad Nenada Bjelice je barem privremeno preskočila "modre" koji imaju bod manje, ali i dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

07.03.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - 24. kolo Hrvatski telekom Prve lige izmedju NK Osijeka i HNK Gorice. Igor Silva De Almeida Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

S druge strane, Gorica je produžila niz bez poraza na sedam utakmica i još uvijek je u borbi za visok plasman.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, gosti su poveli u 55. minuti brzom kontrom koju je u pogodak pretvorio Matar Dieye. Senegalski napadač je pobjegao domaćoj obrani, izašao sam ispred Ivušića koji mu je obranio prvi, ali ne i drugi udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin se spasio iz jedanaesterca u 88. minuti kojeg je mirno realizirao Damjan Bohar. Prekršaj je skrivio Martinssona Ngoualija nad Ivanom Santinijem. Bebek je provjerio svoju odluku i potvrdio kazneni udarac.

U posljednjim trenucima susreta nakon ubačaja Bočkaja zabio je Erceg za 2-1. No, pogodak je ipak poništen zbog zaleđa nakon pregleda video snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom nedjeljnom susretu sastaju se Dinamo i Rijeka.

Na ljestvici vodi Osijek sa 52 boda, Dinamo ima bod manje i dvije utakmice manje, a treća je Gorica sa 47 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

STADION GRADSKI VRT, OSIJEK, PRVA HNL 24. KOLO, 15:00

OSIJEK - GORICA 1:1

SASTAVI

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Gutieri, Jurčević - Jugović, Žaper, Pilj - Bočkaj, Bohar, Mierez

GORICA: Banić - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Nimely - Špikić, Suk, Lovrić - Dieye


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 8' - Ne, ipak nema gola! Poništio je sudac taj pogodak zbog zaleđa.

90' + 5' - GOOOOOOOOOL! Erceeeeeeeeeeg! Centaršut je stigao s lijeve strane na peterac i tamo je u padu glavom Erceg pogodio loptu i poslao je u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2' - Kleinheisler je poslao loptu preko gola sada, mogao je Osijek preokrenuti.

90' - GOOOL! Bohar je bio precizan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Penal za Osijek, Santini je žonglirao glavom u kaznenom prostoru i onda ga je Junior srušio na travnjak i sudac je odmah pokazao na bijelu točku. No, onda je tražio provjeru VAR-a. Nakon toga je tražio pregled snimke i krenulo je vijećanje. Vjerojatno oko toga je li Junior zaslužio i karton.

85' - Bjelica sada dobiva žuti karton, ne prestaje s prigovorima sucu Bebeku i prijeti mu sudac crvenim kartonom. Smirio se Bjelica, ali djeluje veoma nervozno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Mitorvić dobiva žuti i neće ga biti sljedeću utakmicu.

78' - Erceg i Miloš su ušli, Silva i Mierez su vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Jaoooooo! Lovrić je sajno izveo centaršut i lopta je ušla u gol, ali netko od igrača Gorice bio je u zaleđu. Šteta.

76' - Miereeeez, kakav promašaj. Negdje na 11 metara je dobio sjajnu povratnu loptu, ali je jako loše zahvatio loptu. Šansa utakmice za Osijek je bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Silva sada dobiva žuti karton, nagazio je Jovičića i to dosta jako. Zaista se ne štede međusobno, vrlo gruba i agresivna utakmica.

71' - Škorić je sada rukama u lice gađao Lovrića i dobio je žuti karton. Sasvim nepotreban prekršaj, lopta je već bila otišla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Pilj ide van Kleinheisler je unutra, izlazi van još Jurčević, a ulazi Santini.

67' - Junior dobiva žuti karton zbog pregrubog starta na Jugoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Osijek pokušava sada pritisnuti Goricu, ali nikako ne uspijevaju ozbiljno zaprijetiti. Bjelica za sada ništa ne mijenja.

62' - Babec ide van, Junior ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Škorić je dobro glavom tukao nakon jednog centaršuta s lijeve strane, ali netko je dirao još tu loptu i bit će korner.

56' - Mitrović je ušao umjesto Nimelyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - GOOOOOOL! MATAR! Kao uragan se sjurio napadač Gorice s centra prema golu, prvi put je šutirao u golmana, ali lopta mu se odbila nazad i pucao je ponovo u padu iz okreta i zabio.

52' - Gorica je nešto agresivnija u nastavku, ali za sada nema opasnijih prijetnji niti s jedne strane. Bitka sredine terena uglavnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Valjda će biti nešto efikasnije od prvog i možda nešto manje prekršaja...


KRAJ PRVOG DIJELA

45' - Bočkaj je šutirao na peterac s ogromne distance, vratar Banić je jedva boksao i sudac je dosudio kraj.

44' - Lovrić je centrirao oštro s lijeve strane, ali prolazi lopta Mataru kroz noge i ne uspijeva ju zakačiti.

41' - Do sada najbolja akcija Gorice, sjajni Špikić je probio s desne strane prema unutra i dao za Lovrića koji šutira izvana, a lopta se odbija od nekog igrača Osijeka u korner, da nije išla bi u okvir gola.

39' - A moramo ovo izdvojiti, Jugović je pokušao Ronaldinhovim elasticom preći igrača Gorice i uspio mu je progurati loptu kroz noge, ali nezgodno se odbila dalje pa ju nije stigao.

37' - Sada je Musa sapleo s leđa Miereza i srušio ga u punom sprintu dok je imao kontrolu nad lopto, Bebek je sudio faul, ali nije mu dao karton.

32' - Prekršaj na prekršaj, u svakom napadu valjda jedan.

27' - Dosta grubo se igra, ali srećom sudac Bebek je postavio kriterij i dozvolit će da se dečki malo tuku, ali do neke razumne mjere, eto ono gaženje je sankcionirao kartonom, dok ove prekršaje u duelu ipak ne kažnjava.

23' - Gorica uporno vraća loptu vrataru Baniću, a ovaj je već nekoliko puta došao u tešku situaciju i jedva se uspio riješiti lopte.

21' - Nimely je nagazio sada igrača Osijeka i sudac mu je dao žuti karton, to je prvi na ovoj utakmici.

20' - Škorić bi morao paziti, već je napravio tri grublja starta, odnosno, prekršaja i riskira možda karton ako nastavi ovako...

14' - Dobra se utakmica igra, napada se s obje strane, nema previše bitki u sredini terena, nedostaju još samo golovi.

9' - Bočkaj je sada sjajnom dugom loptom preko pola terena pronašao suigrača u protivničkom kaznenom prostoru, ovaj je probao glavom, ali brani Banić.

8' - Ali opasna je Gorica, sada su u tri dodavanja dovukli loptu gotovo na peterac Osijeka, ali spremni su bili igrači domaće momčadi.

7' - Osijek igra jako visoki pritisak i sada se Gorica jako muči da uopće sačuva loptu, iznose je jako teško.

4' -Glavom je probao Mierez nakon sjajno izvedenog auta, ali Banić je bio siguran.

2' - Nezgodan udarac igrača Gorice, šutirao je izvana. Lopta se odbila od jednog igrača Osijeka i promijenila smjer, ali Ivušić je bio spreman.

1'- Sudac Bebek dao je znak i počela je utakmica. Uoči utakmice održana je minuta šutnje za prerano preminulog legendarnog Zlatka Cicu Kranjčara.


Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo