DINAMO - HAJDUK 2:3: / Nevjerojatan Hajdukov preokret na Maksimiru; Nada u Ligu prvaka i dalje živi u Splitu, dugo će se pričati o ovoj ludoj utakmici

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Splitski Bijeli preokrenuli su rezultat iz 2:1 u 3:2 i održali nadu u kvalifikacije za Ligu prvaka na životu

12.7.2020.
23:09
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

33. KOLO HNL-A; Stadion: Maksimir; Glavni sudac: Ivan Bebek

DINAMO - HAJDUK 2:3

DINAMO: Livaković; Stojanović, Theophile, Dilaver, Moubandje; Moro; Kadzior, Ademi, Gojak, Ivanušec; Kulenović.

HAJDUK: Posavec; Juranović, Dimitrov, Vušković, Čolina; Jradi, Jurić, Čuić; Caktaš; Eduok, Jairo.

Strijelci: 1:0 Ivanušec (13'), 1:1 Čuić (31'), 2:1 Oršić (61'), 2:2 Čuić (81'), 2:3 Kevin Theophile-Catherine autogol (86')

Isključenje: Dinamo - Gojak (45'+5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je u nedjelju navečer na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3:2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu. OVDJEmožete vidjeti sve golove.

Image
MAMIĆ BEZ KOČNICA OTKRIO SUROVU ISTINU O DINAMU PROTIV HAJDUKA: /

Rekao jasno ono što su svi vidjeli

Image
MAMIĆ BEZ KOČNICA OTKRIO SUROVU ISTINU O DINAMU PROTIV HAJDUKA: /

Rekao jasno ono što su svi vidjeli

Odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1:0 i 2:1

Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1:0 i 2:1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je Mijo Caktaš promašio kazneni udarac za Hajduk u 22. minuti promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minute igrao bez isključenog Amera Gojaka.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Naviajci Dinama, Bad Blue Boysi Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo i Hajduk su najveći hrvatski derbi dočekali narušene atmosfera zbog serije loših rezultata. Međutim, 'modri' se mogu utješiti činjenicom da su osigurali naslov prvaka, dok je Hajduk osigurao Europu, ali je daleko od željenog drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Navijaci Hajduka, Torcida Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zbog pandemije koronavirusa derbi se igrao pred svega 5.000 gledatelja

Dinamo je početkom tjedna smijenio trenera Igora Jovičevića, a momčad je privremeno preuzeo Zoran Mamić, dok se s druge strane Igor Tudor našao na udaru kritika nakon četiri poraza u zadnjih pet kola.

Zbog pandemije koronavirusa derbi se igrao pred svega 5.000 gledatelja. Zbog oštećenja tribina u potresu zatvorene su istočna i južna tribina, a Torcida je derbi pratila sa zapadne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imao je Dinamo u 10. minuti, Ivanušec je s desetak metara prebacio gol. No, samo tri minute kasnije bio je precizan nakon velike Juranovuićeve pogreške. Stojanović je ubacio pred gol, Juranović želio prsima vratiti Posavcu, no Ivanušec je 'ukrao' loptu i mirno zabio za 1:0.

Hajduk je mogao uzvratiti sedam minuta kasnije. Nakon ubačaja iz kornera Ademi je igrao rukom, a sudac Bebek je nakon pregleda snimke dosudio kazni udarca. Pucao je najbolji Hajdukov strijelac, Caktaš, ali je pucao pored gola. Ipak, gosti su u 31. minuti uspjeli izjednačiti, a pogodak je postigao Čuić na asistenciju Edouka. Nigerijski napadač je primio loptu leđima okrenut golu u kaznenom prostoru. Zagradio se i gurnuo loptu prema Čuiću, koji je sjajno pogodio suprotan kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dominik Livaković

U 40. minuti vidjeli smo sjajnu akciju Hajduka

U 40. minuti vidjeli smo sjajnu akciju Hajduka, a nakon duplog pasa Čolina je pucao, a Livaković jedva obranio. Dvije minute kasnije Hajduk je imao najbolju priliku na utakmici, no Livaković je fantastično reagirao na Caktašev udarac s pet metara.

U posljednjim trenucima prvog dijela uzdrmani Dinamo je ostao i s igračem manje. Amer Gojak je u svega pet minuta dobio dva žuta i isključujući karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luda završnica

Dinamo je s igračem manje u 61. minuti stigao do nove prednost. Stojanović je ubacio u sredinu do Oršića, Juranović se okliznuo, a krilni napadač Dinama s osam metara zabio za 2:1.

U 82. minuti Hajduk je po drugi put izjednačio, a strijelac je ponovo bio 19-godišnji Čuić. Caktaš je ubacivanje s desne strane glavom prebacio na suprotnu stativu gdje je Čuić bio sam i lagano zabio za 2:2. Samo četiri minute kasnije Hajduk je u potpunosti okrenuo rezultat. Kreković je ubacio s desne strane, a Theophile-Catherine nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Mario Cuic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na ljestvici vodi Dinamo sa 76 bodova, Osijek na drugom mjestu ima 62 boda, Lokomotiva je treća sa 61 bodom. Slijede Rijeka (58), Hajduk (57)...


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI: Dinamo - Hajduk 2-3 (Ivanušec 13, Oršić 61 / Čuić 31, 82, Theophile 86) Slaven Belupo- Lokomotiva 1-1 (Bogojević 63 / Tolić 73)

Subota: Inter - Rijeka 0-1 (Čolak 71pen) Osijek - Istra 1961 2-0 (Lopa 45+4, Mance 82)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak: Gorica - Varaždin 0-1 (Drožđek 74pen)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE LUDA, NEVJEROJATNA UTAKMICA

90' - Još pet minuta do kraja ove lude, nestvarno dobre utakmice. Nevjerojatan Hajdukov preokret na Maksimiru, nada u Ligu prvaka i dalje živi u Splitu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - GOOOL: Kevin Theophile-Catherine neće po dobrom pamtiti ovaj trenutak. Pokušao je očistiti centaršut iz peterca, a pogodio je svoju mrežu. Rezultat je sada 2:3 za Bijele koji su na korak do slavlja. OVDJE možete vidjeti taj autogol.

85' - Jairo je zaradio žuti karton nakon prekršaja na Dilaveru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Ušao je Đira umjesto Ivanušeca, Dolček umjesto Čoline, Nejašmić umjesto Čuića, a Kreković umjesto Juranovića. Ajmo sad vidjeti tko je bolje poteze povukao.

81' - GOOOL: Bijeli zabijaju za 2:2. Centrirao je Juranović, Caktaš je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je Čuić iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu. OVDJEmožete vidjeti taj potez...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Izašao je Moubandje, a ušao Šutalo, a kod Hajduka je umjesto Eduoka ušao Brnić. Taktička zamjena Tudora.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Na tribinama je 1967 gledatelja, službeni spiker je sad rekao mikrofon.

68' - Čolina je gurnuo loptu kroz noge Ćuži pa sasvim iskosa s lijeve strane pucao u vanjski dio stative

61' - GOOOL - Nevjerojatno, Plavi zabijaju za 2:1. Hajduk je imao dominaciju, igrača više, prilike, ali Josip Juranović igra katastrofalno danas, što čovjek (ne)radi u obrani, to je strašno. Kapetan Ademi je poslao jednu dijagonalu za Stojanovića na desnu stranu. Petar je ubacio oštru loptu u Hajdukov peterac, Juranović je krenuo izbiti loptu ali se poskliznuo, no njegov poklon iskoristio je Mislav Oršić koji je mirno zabio. OVDJE možete vidjeti gol Oršića i pogrešku Juranovića.

46' - U igru je ušao Ćuže, a izašao mladi Sandro Kulenović

52' - Umjesto ozlijeđenog Poljaka Kadziora je ušao krilni napadač Mislav Oršić

56' - Nakon kornera je Dimitrov glavom pucao preko gola. Dobar pokušaj Hajduka.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Galerija

Gotovo je prvo poluvrijeme

45'+5 - Nije baš bilo pametno to što je Amer Gojak napravio. Možda je zaboravio da već ima žuti karton. Za ovaj ružni start je dobio drugi žuti karton, i on je gotov za danas. Bijeli će na odmor s igračem više. U samo pet minuta skupio je dva žuta kartona, a posljednji je dobio zbog udaranja laktom. Dinamo će u nastavku igrati s igračem manje.

43' - Što je sad obranio Livaković. Nakon ubačaja u pet metara Caktaš je došao do lopte, tukao je dobro iz blizine. ali golman Dinama čudesno to brani.

41' - Čolina je pucao, Livaković pomalo nezgodnu loptu odbija u korner. Nije bio siguran kod intervencije...

37' - Ivanušec je pucao s ruba kaznenog prostora. Posavec je to obranio. Tudor smiruje igrače da mirno izgrade napad.

31' - GOOOL! Hajduk je izjednačio protiv Dinama, ovakav derbi dugo nismo gledali. Eduok je primio loptu leđima okrenut golu u kaznenom prostoru. Zagradio se i gurnuo loptu prema Čuiću, koji pogađa suprotnu stranu gola. OVDJE možete vidjeti gol Bijelih.

28' - Vušković je zaradio žuti karton u momčadi Bijelih.

29' - Jradi je sa 17 metara pucao visoko preko gola, propuštena šansa za Hajduk.

23’ - Nema gola! Mijo Caktaš je gađao lijevo dolje, desni golmanov kut, i poslao loptu malo pored stative. Kakva utakmica u prvih 23. minute, puno događanja i uzbuđenja.

22’ - Penal za Hajduk. Nakon provjere snimke Bebek je pokazao na bijelu točku

21’ - Bebek ide provjeriti snimku. Hoće li biti kaznenog udarca za Bijele?

20’ - VAR provjera. Bebek se konzultira je li kapetan Plavih Ademi igrao rukom u kaznenom prostoru

13' - GOOOL, Dinamo vodi 1:0. Gol je zabio Luka Ivanušec nakon nevjerojatne greške Juranovića. Nakon jednog ubačaja, branič Hajduka je želio prsima mirno spustiti loptu svom vrataru, ali pogriješio je i na pet metara se našao Luka Ivanušec kojem je to bilo poput dodavanja, a koji to nije promašio. Pogodak Ivanušeca pogledajte - OVDJE.

10' - Nakon nekoliko kombinacija na desetak metara od gola, loptu je na lijevoj strani dobio Ivanušec, ali njegov udarac odlazi visoko iznad gola.

5' - Nakon uvodnih nekoliko minuta Dinamo ima manju inicijativu, ali igra se uglavnom odvija na sredini terena.

5' - Index javlja da, kad je spiker pročitao da će Dinamo voditi Zoran Mamić, začuli su se zvižduci.

4' - Počelo je žestoko na obje strane, takvu utakmicu i očekujemo. Hajduk je pokušao zaprijetiti preko svog najboljeg strijelca i kapetana Mije Caktaša, ali lopta je otišla u korner. Ubacio je Jradi, a to je Livaković izbacio izvan svog šesnaesterca. Na kraju je završilo prekršajem u napadu. Modri kreću u svoj napad...

1' - Počela je utakmica u Maksimiru. Glavni sudac je Ivan Bebek.

Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Navijaci Hajduka, Torcida Photo: Matija Habljak/PIXSELL

19.54 - Još nas minute dijele od početka derbija u Maksimiru.

20.28 - Izašli su i sastavi za današnju utakmicu. Zoran Mamić je na lijevu stranu stavio Moubandjea, a na klupi je ostavio krilnog napadača Mislava Oršića. Što se tiče Hajduka, Stanko Jurić se oporavio od ozljede i počet će u prvih 11 u sredini uz mladog Čuića. Tudor je izveo najavljenu postavu. Jairo, Eduok, Caktaš i Jradi jamče dosta ofenzivnu igru gostiju, Bijeli neće izvjesiti bijelu zastavu, možda tek onu hajdukovu.

Dva najveća hrvatska kluba na tablici dijele 22 boda, Dinamo je već odavno prvak i fokusiran je na pripreme za prodaju igrača, dok Hajduk traži stabilizaciju igre, rezultata, a samim time i situaciju u i oko kluba.

Zoran Mamić pozvao za derbi 19-godišnjeg Edina Julardžiju

Zoran Mamić, sportski direktor kluba, postavio je sam sebe na klupu kao privremeno rješenje i odmah je u momčad za derbi pozvao 19-godišnjeg Edina Julardžiju koji se istaknuo u Ligi prvaka za mlade. Bad Blue Boysima se nije svidjelo što je nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić preuzeo A momčad, pa su se u srijedu okupili pred Maksimirom, otišli na sastanak s Krešimirom Antolićem i njime osobno u klub, kako bi dali do znanja da takvo što nikako ne žele. Dali su klupskoj upravi ultimatum, a obećano im je kako će Zoran Mamić momčad voditi samo u preostale tri utakmice. Živi bili pa vidjeli...

Mamić, tako, mora održati Dinamo na životu, dok Igor Tudor u Zagreb stiže puno manje opterećen jer ga je Varaždin pobjedom protiv Gorice pogurao na četvrto mjesto i izlaz u Europu.

I Dinamo i Hajduk igraju loše. Dinamo je u posljednjih pet utakmica uzeo samo dvije pobjede, dva remija i poraz. Klub je hitno maknuo Igora Jovićevića jer mladi stručnjak koji se dokazao na klupi B momčadi Dinama nije odgovorio rezultatskim, kao ni igračim zahtjevima u klubu.

Dinamu treba trener ala Nenad Bjelica

Dinamu treba trener koji će poput Nenada Bjelice stvoriti sustav i osigurati mir, no prema posljednjim informacijama ideja s MatjažomKekom negdje je zapela i stoji, a kako se čini, ne zbog novca, nego zbog njegove situacije u reprezentaciji Slovenije, odnosno ugovoru koji ima sa slovenskim nogometnim savezom.

Također, susreti Plavih i Bijelih obično su praznik nogometa, privlače mase na tribine, ali ovaj put igrat će se pred malim brojem navijača. Zbog posljedica potresa otvoreni su samo Zapad i Sjever, a derbi se igra u korona doba. Na Zapadu će biti smješteni gostujući navijači. Tako će, ionako jadno stanje maksimirskog stadiona, danas još više doći do izražaja. Kako bilo, čeka nas dosad neviđeni derbi. Nikad gori Dinamo protiv nikad goreg Hajduka u nikad gorim vremenima za nogomet.

Egzotičan derbi zbog prijetnji koronavirusa

Koliko god je ovaj derbi specifičan, čak egzotičan zbog udruženih prijetnji korone i ruševnog Maksimira koji je prijetnja i sigurnosti gledatelja, toliko je istodobno po mnogočemu prozaičan, opet i tako običan i kako god završi vjerojatno neće biti senzacionalan, ali će po mnogočemu biti poseban.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo