DOSAD NAJLUĐA PRIČA O DINAMOVU DRAGULJU: / Kako bi to Manchester United mogao uništiti snove Daniju Olmu?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pitat će se tu ponešto i Olma, ali prvenstveno se tu pita Dinamo koji određuje koju će ponudu prihvatiti

23.11.2019.
16:21
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Gotovo svakodnevno neki ugledni europski medij objavi da netko od velikana potražuje Dinamova dragulja Danija Olma. Španjolski reprezentativac, vrijedan 30 milijuna eura, ove sezone igra fantastično i teško, ali zaista teško, je za očekivati da će još dugo ostati u Dinamu.

Red klubova koji ga potražuje je zaista ogroman, ima tu i Manchester Cityja, Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Milana, a posljednje informacije kažu kako se, već otprije zagrijana, Barcelona ponovo aktivirala oko Olma, koji je iz baš iz njihove akademije "La Masije" prešao u Dinamo kao dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, nagađa se kako je Daniju Olmu možda i najveća želja ostvariti transfer baš u Barcelonu u kojoj je započeo svoj nogometni život. Možda zato što je to ipak njegov klub, možda zato da im dokaže koliko je zaista dobar i natjera ih da se malo zamisle zbog toga što su ga pustili. Barceloni, činjenica je, nedostaje kvalitetnih mladih igrača, visokoprofilnih dakako, koji će za neko vrijeme biti sposobni nadomjestiti Lionela Messija. Olmo je svakako jedan od igrača koji bi mogao, uz još pomno selektirane suigrače, biti nositelj nove generacije u Barceloni. Da, da, sada ide ali...

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Dani Olmo Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

United kvari posao?

Ali, rekli smo, red ponuđača za Olma je ogroman i tu ima klubova s trenutno boljom platežnom moći od Barcelone. Naime, Katalonci su malo u stisci s novcem jer su ovoga ljeta potrošili puno i previše na pojačanja pa se možda, jednom kada krene aukcija za Olma, a krenut će, neće moći nadmetati s engleskim klubovima, pa čak i pojedinim talijanskim. I tu u priču, kako donosi The Sun, upada Manchester United. Klubu s Old Trafforda kronično nedostaje ofenzivni vezni igrač, pogotovo ovakvih karakteristika kakve ima Olmo. United, za razliku od Barcelone, ima za platiti 40-50 milijuna eura Dinamu, ili koliko će već ovi s Maksimira tražiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, pitat će se tu ponešto i Olma, ali prvenstveno se tu pita Dinamo koji određuje koju će ponudu prihvatiti, a dakako, prihvatit će vjerojatno najveću. United se već ljetos navodno raspitivao za Olma i čak su navodno nudili oko 25 milijuna eura, ali Dinamo je to samo izignorirao. No, Olmo je danas valjda tri puta skuplji, cjenjeniji i bolji igrač nego što je bio ljetos, pa bi United mogao jače zagristi i time ugroziti posao s Barcelonom, koji bi svi nekako najviše voljeli da se odigra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo