DOLAZAK VATRENIH PODIGAO SLOVAČKU NA NOGE: / Utakmicu proglasili visokorizičnom, evo što to znači za hrvatske navijače

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ulaznice su planule i stadion će biti krcat

3.9.2019.
14:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak nastavlja s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine. Vatreni putuju na gostovanje u Slovačku, a iz HNS-a su svima onima koji se misle pojaviti na stadionu Antona Malatinskog poslali posebno upozorenje.

Naime, za vrijeme utakmice bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima gradu Trnavi i stadionu, koji će biti otvoren za navijače od 18:45 sati na dan utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a naglašavaju da je utakmica proglašena visokorizičnom pa će na snazi biti opsežne mjere sigurnosti koje će poduzimati organizator i slovačka policija. O njima više pročitajte u nastavku.

Ulaznice za utakmicu su rasprodane te na dan utakmice neće biti prodaje ulaznica niti je predviđena ili moguća zamjena ulaznica na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna regulacija prometa

Pozivamo navijače da prilikom dolaska u Slovačku i u Trnavu odnosno na stadion planiraju dolazak ranije (petkom od 15 sati počinje uobičajeni pojačani promet na relaciji Bratislava-Trnava) i koriste parkirališta predviđena za navijače reprezentacije Hrvatske sukladno uputama organizatora i slovačke policije:

- stadion se nalazi u centru Trnave te je udaljen 5-10 min hoda od parkirališnih zona koje će biti osigurane policijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- promet u užem centru grada će biti zatvoren za potrebe policijskog osiguranja i razdvajanja navijača. Molimo sve navijače da postupaju po uputama policije

- za navijače reprezentacije Hrvatske su predviđena parkirališta P4 i P5 u Kollarovoj ulici i ista su označena na mapi br.2 s GPS koordinatama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- ulazi na stadion i na tribinu za navijače Hrvatske (ulaz C i D na mapama br. 3 i 4) bit će otvoreni od 18:45 sati. Na ulazima se nalaze upute za navijače sa stadionskim pravilima na engleskom jeziku. Svi ulazi imaju čitače (scannere) i kamere za prepoznavanje identiteta osoba (face recognition cameras)

- na ulazima za navijače Hrvatske smo osigurali dovoljan broj naših zaštitara (stewarda) koji će pomagati slovačkim redarima i sigurnosnim službama u komunikaciji s hrvatskim navijačima te će pružati informacije i upute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fer, korektno i sportsko navijanje

Molimo navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i stadionskih pravila, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno slovačkim zakonima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo kako će slovačka policija sukladno zakonskim propisima vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo