DINAMU SE SIGURNO NEĆE SVIDJETI OVAJ POTEZ: / Šibenikov Escobar otkrio Španjolcima kako igraju 'modri' i čega se trebaju posebno paziti

Image

Premda je Dinamu otkinuo bod upozorio je sunarodnjake kako će Villarreal imati težak posao u Zagrebu

8.4.2021.
10:33
VOYO logo

Šibenikov trener Sergi Escobar, rođen u mjestu udaljenom pet kilometara od Villlarreala, smatra kako je taj španjolski prvoligaš blagi favorit protiv Dinama u četvrtfinalu Europske lige no da ga čeka neizvjesna i teška utakmica.

"Dinamo je jako kvalitetna ekipa brzih igrača. Pun je reprezentativaca Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Villarreal stoga očekuje teška utakmica protiv momčadi koja se ne predaje i u kojoj svi igraju za ekipu”, rekao je Escobar za španjolsku radijsku postaju COPE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će u četvrtak ugostiti sedmoplasiranu momčad španjolskog prvenstva u Zagrebu, a uzvrat je 15. travnja u gradiću Villarrealu na španjolskom jeziku ili Vila-realu na lokalnom valencijanskom.

Escobar je rođen prije 45 godina u mjestu Almassora, pet kilometara udaljenom od Villarreal. Prije osam dana postao je trener hrvatskog prvoligaša Šibenika pa debitirao u subotu upravo protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio mi je to debi iz snova jer smo osvojili fantastičan bod protiv diva iz Hrvatske", istaknuo je Escobar čija je momčad odigrala 1-1 s hrvatskim prvakom. “Bila je to borba Davida i Golijata jer mi imamo jedan od najmanjih proračuna u ligi”, dodao je.

Image
Image

03.04.2021.,Sibenik - 27. kolo Prve HNL, Sibenik - Dinamo.Sergi Escobar Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Otkrio im kako igra Dinamo

Premda je Dinamu otkinuo bod upozorio je sunarodnjake kako će Villarreal imati težak posao u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo u sredini igra izuzetno dobro, ima igrače koji znaju s loptom poput Majera, Ivanušeca ili Mišića, a uz to ima igrače koji stvaraju razliku poput Oršića, što je i pokazao protiv Tottenhama", rekao je Escobar.

Dinamo je u Maksimiru pobijedio 3-0 protiv Tottenhama nadoknadivši poraz od 0-2 iz Londona iz prve utakmice osmine finala Europske lige. Na Maksimiru će sada dočekati Villarreal predvođen trenerom Unaijom Emeryem, najboljim strijelcem Gerardom Morenom te iskusnim stoperom Raulom Albiolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo na prolaz u polufinale europskih kupova čeka od 1967. godine, kada je osvojio Kup velesajamskih gradova, dok je Villarreal zadnji put igrao u polufinalu 2016. protiv Liverpoola u Europskoj ligi.

"Dinamu bi problema mogao biti izostanak Petkovića, referentnog napadača, no unatoč tome bit će opasan protivnik", smatra Escobar. "Premda je Dinamo opasan iz protunapada također zna igrati s loptom, sposoban je držati loptu u posjedu. Njegovi igrači su brzi, dobro kombiniraju u sredini, a krila se puno priključuju u napadu. Možda su njegovi stoperi najslabija karika u momčadi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Escobar je do dolaska u Šibenik radio kao trener u kolumbijskom prvoligašu Americi Cali, a prije toga u niželigašima u jugoistočnoj španjolskoj provinciji Castellón kojoj pripada i Villarreal

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo