UF, BAŠ ŠTETA / Dinamu se ostvario najgori scenarij. Evo što rasplet finala Europa lige i ovakva pobjeda Eintrachta znači za Modre

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo će kao prvak Hrvatske ići u 2. kolo kvalifikacija Lige prvaka i imat će status nositelja sve do play-offa

19.5.2022.
13:05
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta pobjednici su ovosezonske Europske lige, oni su u finalu u Sevilli boljim izvođenjem 11-eraca svladali Rangers, nakon 120 minuta rezultat je bio 1-1, da bi u raspucavanju Eintracht bio bolji sa 5-4.

Ovim trijumfom Eintracht je izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali nažalost ovaj rezultat i način na koji je Frankfurt došao do pobjede, najgori je mogući scenarij za hrvatske klubove, ponajprije za Dinamo, a onda i za ostatak društva koje će igrati europska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Tomislav Globan piše da su Rangersi ovim bodom, jer nakon 90 i 120 minuta bilo je izjednačeno, preskočili Dinamo i da je sada gotovo nemoguće da Modri uđu u 3. pot ždrijeba Lige prvaka. Da su Nijemci slavili nakon 90 minuta ili 120 minuta, do toga ne bi došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključno je ući u play-off

Dinamo će kao prvak Hrvatske ići u 2. kolo kvalifikacija Lige prvaka i imat će status nositelja sve do play-offa, a u slučaju da ispadne u drugom pretkolu LP-a, ići će u treće pretkolo Europa lige, dok će ispadanjem iz 3. pretkola nastaviti avanturu u play-offu Konferencijske lige. Ako ispadnu u trećem pretkolu LP-a idu u play-off Europa lige, a ako ispadnu i od tamo idu u grupnu fazu Konferencijske lige.

U slučaju da Dinamo ispadne u play-offu Lige prvaka ići će izravno u skupine Europa lige. Profesor Globan pak ističe dalje u raspravi na Twitteru kako je Dinamu ključno da dođe do play-offa Lige prvaka jer će u tom slučaju dobiti bonus od pet miljijuna eura bez obzira na to uđe li u skupinu ili ispadne u EL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo