DINAMOVCI MILJENICI SREĆE! DOBILI NAJLAKŠEG SUPARNIKA! / DINAMOVCI MILJENICI SREĆE! DOBILI NAJLAKŠEG SUPARNIKA!

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic

Dinamo je opet pomazila sreća, za ulaz u Ligu prvaka igrat će protiv malo poznatog suparnika - albanskog prvaka Skenderbeua iz Kopçe.

7.8.2015.
8:35
PIXSELL, Marko Prpic
VOYO logo

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo u posljednjem će, 4. pretkolu nogometne Lige prvaka igrati protiv albanskog predstavnika Skenderbeua, odlučeno je na ždrijebu u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu. Dinamo će prvu utakmicu play-offa Lige prvaka igrati u srijedu, 19. kolovoza, u Elbasanu gdje Skenderbeu igra svoje europske utakmice. Uzvrat će se igrati šest dana kasnije, 25. kolovoza, na Maksimiru. Obje utakmice se igraju u uobičajenom terminu Lige prvaka odnosno u 20:45. Ukupni pobjednik dvobija Dinamo - Skenderbeu izborit će nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka, dok će poraženi igrati u nekoj od skupina Europske lige.

Zdravko može biti sretan

Zdravko Mamić tako može sretno se vratiti kući iz Nyona, nije moglo bolje završiti. Dinamo je izbjegao opasni Malmo, dva daleka putovanja (Astana, Tel Aviv), a i okršaj s Partizanom. Dobili su na papiru najlakšeg suparnika. Albanski prvak ima proračun od 1.5 milijuna eura, te je sam prolazak na korak do Lige prvaka najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Klub s jugoistoka Albanije ukupno je u svojoj 106-godišnjoj povijesti osvojio šest naslova državnog prvaka, prvoga davne 1933. godine nakon čega je uslijedilo 78 godina "suše" prije osvajanja drugog. No, nakon što je dužnost predsjednika kluba 2010. godine preuzeo Agim Zeqo, u upravu je ušlo nekoliko najbogatijih albanskih biznismena i Skenderbeu je započeo svoju dominaciju u Albaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. pretkolu Lige prvaka Skenderbeu je izbacio prvaka Sjeverne Irske Crusaderse, u prvoj utakmici na svom terenu slavio je sa 4-1, dok je u uzvratu izgubio sa 2-3, da bi u 3. pretkolu izbacio armenski Milsami sa dva puta po 2-0.

Bivši dinamovac u Albaniji

Za Skenderbeu igra i jedan bivši dinamovac Marko Radaš. Radi se o Vukovarcu koji je prošao Dinamovu školu, ali je u Hrvatskoj igrao za Istru, Cibaliju i Vinogradar. U Kopçeu je od 2011. godine. U klubu mu je društvo radio i Pero Pejić koji je dvaput bio najbolji strijelac kluba, ali i albanskog prvenstva. Ovog ljeta je otišao u Iran. Inače u Hrvatskoj je igrao za Slaven Belupo i Sesvete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je, da je Dinamo za više od klasu bolja momčad od Albanaca. No, to Dinamo mora potvrditi na terenu. Skenderbeu ne bi trebao biti opasniji od Malmoa, Mamićima se smiješi novi jack-pot od UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo