Kao nitko prije / Dinamov wonderkind: Martin Baturina pogotkom Hajduku srušio rekord HNL-a

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, najbrži gol u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi zabio je 2004. godine Edin Šaranović koji je mrežu zatresao nakon samo 10 sekundi. Baturina je zasjeo na drugu stranu ljestvice

23.5.2022.
21:09
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Vječni derbi Dinama i Hajduka odigran je u subotu u Maksimiru po četvrti puta ove sezone, a zagrebački Modri su duboko u sudačkoj nadoknadi došli do prve pobjede 3:1, a posljednji pogodak je postigao Martin Baturina u 102. minuti utakmice i time zabio najkasniji gol u povijesti HNL-a.

Prvi dio ovog susreta nije mnogo ponudio gledateljima na stadionu i pred malim ekranima no u nastavku smo vidjeli čak četiri pogotka, točnije pet no jedan je poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prekrasni su /

GALERIJA, Pogledajte kako su Dinamovi igrači proslavili naslov s djevojkama, ženama, obitelji

Image
Prekrasni su /

GALERIJA, Pogledajte kako su Dinamovi igrači proslavili naslov s djevojkama, ženama, obitelji

Bruno Petković je u 53. minuti zabio za vodstvo Dinama, a nakon toga se utakmica razmahala. Igralo se otvorenije, a Dambrauskas je nakon sat vremena igre ubacio i Marka Livaju. Biloj desetki je trebalo samo deset minuta da pospremi loptu iza Livakovića no gol mu je poništen zbog igranja rukom.

Duga provjera u VAR sobi i golema bakljada koju su priredili BBB-i pritom zapalivši i svoj golemi transparent produžili su prekid na više od 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri gola u nadoknadi

Inicijalno je najavljena i sudačka nadoknada u tom trajanju no Livaja je u 94. lijepim pogotkom izjednačio, a onda je u 100. minuti Hajduk krenuo potpuno otvoreno po pobjedu i nakon jedne greške Filipa Krovinovića primio gol. Martin Baturina je s desne strane pronašao Oršića i to je bilo 2:1.

No ni to nije sve, jer Dinamo iz još jedne polukontre stiže do 3:1, a strijelac je ovog puta bio upravo mladi dragulj iz modre svlačionice Martin Baturina. Gol je postignut u 102., a nakon VAR provjere priznat u 104. minuti te je njime Baturina upisao najkasniji pogodak u HNL-u ikad. Točnije, zabio je u 101 minuti i 31. sekundi utakmice bez uračunavanja nadoknade iz prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, najbrži gol u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi zabio je 2004. godine Edin Šaranović koji je mrežu zatresao nakon samo 10 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo