Minute drame /

Dinamov liječnik spasio igrača Young Boysa: 'Ostao je bez svijesti, nije znao gdje je'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Pune četiri minute ukazivala se liječnička pomoć Miralemu Sulejmaniju, a jedan od prvih koji je utrčao u teren bio je liječnik Dinama - suparničkog kluba

29.8.2018.
8:47
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

U 51. minuti uzvratnog dvoboja playoffa Lige prvaka između Dinama i Young Boysa u duelu s Petrom Stojanovićem teško je stradao igrač švicarskog kluba Miralem Sulejmani, koji je dobio udarac nogom u glavu. Ostao je nepomično ležati, a u minutama koje su slijedije odvijala se prava drama.

Shvativši da je Sulejmani vjerojatno izgubio svijest Dinamov liječnik Ivica Smodek odmah je utrčao u teren. "Nisam ni čekao suca, već sam bio na terenu čim sam vidio da je pao. On je disao, ali je minutu bio bez svijesti. Cijelo sam mu vrijeme pratio zjenice, a kad je došao k svijesti, nije znao gdje je", ispričao je dr. Smodek za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je prekinuta na pune četiri minute, tijekom kojih se Sulejmaniju ukazivala pomoć. Iznesen je na nosilima uz pljesak punih maksimirskih tribina.

"Odmah smo ga poslali na snimanje na Rebro, na CT mozga da se vidi da možda nema unutarnje krvarenje. On je u bolnici došao k svijesti", rekao je Dinamov liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski klub potvrdio je kako je njihov igrač zadobio potres mozga. Sulejmani je inače povremeni srbijanski reprezentativac, a hrvatskoj javnosti poznat je iz kvalifikacijskog susreta Srbije i Hrvatske na Marakani (1:1) kada ga je pokosio Josip Šimunić.

Podsjetimo, Dinamo je poveo od sedme minute golom Hajrovića, da bi Švicarci preokrenuli u nastavku zahvaljujući dva gola Hoaraua u manje od tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo