DINAMO VRIJEDI VIŠE OD ČITAVOG HNL-A: / Nikad se prije ovo nije dogodilo; Ove nevjerojatne brojke govore sve

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo vrijedi kao nikad prije u svojoj povijesti

27.12.2019.
19:00
PIXSELL
VOYO logo

Dinamo iza sebe ima kalendarsku godinu za pamćenje. Igrali su osminu finala Europske lige, nakon toga su uzeli prvenstvo, a onda su se plasirali u natjecanje po skupinama Lige prvaka u kojem su do zadnjeg kola bili u igri za proljeće u Europi, te polusezonu završili kao prvoplasirana momčad HNL-a s 12 bodova ispred Hajduka.

Image
BJELICA PROGOVORIO O SVOJOJ BUDUĆNOSTI U DINAMU: /

Otkrio i što će biti s najvećim zvijezdama ovog siječnja

Image
BJELICA PROGOVORIO O SVOJOJ BUDUĆNOSTI U DINAMU: /

Otkrio i što će biti s najvećim zvijezdama ovog siječnja

Pamti se razvaljivanje Atalante

U 1. kolu razvalili su Atalantu 4:0, drugolasiranu momčad skupine C. Minute su Dinamo doslovno dijelile u onoj šokantnoj utakmici protiv Šahtara na Maksimiru. Na kraju je završilo 3:3. No, iako se nisu plasirali u daljnju fazu natjecanja, odnosno prezimili u Europi, vrijednost momčadi je skočila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Mislav Orsic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Prema Transfermarktu, Dinamo je 1. siječnja 2019. vrijedio 39 milijuna eura, a sada čak 136,9 milijuna eura. Skok je to od skoro 104 milijuna eura. Po prvi put u povijesti Dinamova momčad vrijednija je od cijelog ostatka HNL-a zajedno - 135,5 milijuna eura.

Olmu cijena skočila 10 puta, Livaković procijenjen na 13 milijuna eura

Fantastičnom Španjolcu Daniju Olmu skočila je cijena 10 puta. Španjolac je vrijedio prije godinu dana 3,5 milijuna eura, a sada najmanje 35 milijuna eura. Ubojiti napadač Bruno Petković se s milijun eura popeo na 13,5 milijuna eura po Transfermarktu. Slična je situacija i prve reprezentativne jedinice Dominika Livakovića koji je procijenjen na 13 milijuna, a krilo velikih mogućnosti, reprezentativac Mislav Oršić, procijenjen je na skoro 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Ademi prema Transfermarktu vrijedi 7 milijuna eura, isto kao i Amer Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić postao najskuplji stoper u HNL-u

Također novopečeni reprezentativac Dino Perić je na početku siječnja procijenjen na svega 500 tisuća eura, a godinu završava s vrijednošću od šest milijuna, opet četiri milijuna više nego u listopadu, zbog čega u Maksimiru također zadovoljno trljaju ruke. Prema pisanju hrvatskih medija, Perić je postao najskuplji stoper u HNL-u.

Skuplji je i od Kévina Théophilea-Catherinea, koji prema Transfermarktu vrijedi 5 milijuna eura. Slovenac Petar Stojanović vrijedi 1,5 milijuna eura, dok je Nikola Moro procijenjen na 6,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreća i zadovoljstvo, kada vidiš koliko su naši igrači napredovali", nije mogao sakriti oduševljenje trener Nenad Bjelica na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo