Borba za milijune / Dinamo već ima osiguranih pet milijuna eura, protiv Young Boysa lovi dodatnih deset milijuna

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dvoboj za deset milijuna eura: Dinamo večeras (21.00) u Bernu igra prvu utakmicu završnog kruga kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka

22.8.2018.
17:04
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prema fondu nagradu UEFA-e za ovu sezonu, svaki klub koji uđe u play-off rundu Lige prvaka ima osiguranih 5 milijuna eura. Prolazak tog kola donosi dodatnih deset milijuna. K tome, za svaku pobjedu u skupinu klub zarađuje 2,7 miijuna eura, odnosno 900.000 eura za neriješeni rezultat u pojedinoj utakmici.

Uoči uzvrata s Astanom prije tjedan dana sportski direktor Dinama Marijan Vlak odgovorio je na RTL-ovo pitanje je li Dinamu financijski nužno ući u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je lijepo ući u Ligu prvaka, 15 milijuna eura klubu daje mirnoću i stabilnost. Ali ne mogu reći da je to imperativ. Iako, za klub bi to bilo fantastično", kazao je tada Vlak.

Dinamo će preko Young Boysa pokušati sedmi put ući u skupinu Lige prvaka. Zagrebački klub tijekom ljetnog prijelaznog roka inkasirao je oko 25 milijuna eura prodavši Benkovića, Soudanija, Ćorića i Sosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ispadnu Modri će ići u skupinu Europske lige, što će im donijeti oko 3 milijuna eura, odnosno triput manje nego Liga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo