DINAMO UVJERLJIV PROTIV OSIJEKA U DERBIJU TREĆEG KOLA HNL-A: / Modri opasno živjeli pa u završnici lude utakmice slomili goste

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Modri su u ovu utakmicu ušli nakon važne pobjede nad rumunjskim Clujem u pretkolu Lige prvaka

30.8.2020.
22:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 3. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Osijek sa 4-1 upisavši i treću pobjedu, dok je Osijek ostao na samo jednom bodu.

Image
LOKOMOTIVA AUTOGOLOM DO BODA U VARAŽDINU: /

Rodin tragičar domaćina

Image
LOKOMOTIVA AUTOGOLOM DO BODA U VARAŽDINU: /

Rodin tragičar domaćina

Dva autogola i sjajni Dominik Livaković bili su "čarobna formula" Dinamove pobjede protiv Osijeka u derbiju trećeg kola HNL. Gosti su imali niz sjajnih prilika, čak i jedanaesterac, no Livaković je još jednom dokazao zašto čvrsto drži mjesto na vratima svjetskih doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je poveo već u petoj minuti utakmice nakon neobičnog autogola vratara Ivice Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković heroj Modrih

Nakon ubačaja iz kornera Osječani su loše reagirali pred svojim vratima. Gavranović je pucao, njegov udarac je s gol linije izbio Igor Silva, ali je pogodio svojeg golmana u leđa od kojega se lopta odbila u mrežu.

Gosti su mogli izjednačiti u 40. minuti iz jedanaesterca. Međutim, Livaković je sjajno zaustavio udarac Ante Majstorivića. Kazneni udarac je nakon ubačaja iz kornera skrivio Ademi povukavši Žapera. Sudac Zebec prvotno nije dosudio kazneni udarac, ali je promijenio odluku nakon VAR provjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupi promašaji

Osijek je u nastavku susreta zaigrao daleko bolje i u 48. minuti je izjednačio na 1-1. Talys je slijeva odlično ubacio na drugu vratnicu, Žaper je nogom idealno vratio loptu u sredinu gdje je na natrčao Grezda i vrlo precizno pogodio lijevi gornji kut za 1-1.

Samo pet minuta kasnije Kleinheisler je imao zicer, ali je sa svega 7-8 metara prebacio vrata. Gosti su opasno prijetili i u 59. i 60. minuti, no Livaković je ponovo bio sjajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za silne promašaje stigla je u 71. minuti, nakon novog autogola. Gojak je odlično proigrao Ademija koji je pucao s lijeve strane, no lopta se odbila od Majstorovića i prevarila Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su deset minuta prije kraja kada je Komnen Andrić zabio za 3-1 iz novog jedanaesterca. Zanimljivo, Andrić je ušao u igru samo minutu ranije. U svega 60-tak sekundi je izborio, a potom i realizirao kazneni udarac. Prekršaj je skrivio Talys. U 88. minuti gosti su skrivili još jedan kazneni udarac. Škorić je srušio Ademija, a pogodak za konačnih 4-1 je postigao Marko Tolić.

Prva hrvatska nogometna liga, 3. kolo

Nedjelja, 20.05, stadion Maksimir

Dinamo - Osijek 3:1 (Ivušić 6' (a.g.), Ademi 70', Andrić 80' (p), Tolić 86' (p); Grezda 48')

Dinamo: Livaković, Daničić, Theophile-Catherine, Dilaver, Moharrami, Burton, Ivanušec, Ademi, Gojak, Petković, Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek: Ivušić, Talys, Škorić, Majstorović, Igor Silva, Žaper, Kleinheisler, Jugović, Ndockyt, Grezda, Erceg

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' Gotova je utakmica, Dinamo je uderbiju s 4:1 svladao Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' GOL Dinamo je postigao novi gol iz penala. Sada ga je realizirao Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' GOL Dinamo vodi 3:1. Strijelac je Andrić koji je prvo izborio jedanaesterac, a potom ga sam i realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' GOL Dinamo vodi 2:1. Pogodak je postigao Ademi. Kapetan Modrih uputio je udarac s lijeve strane, a lopta se na putu do gola odbila od Majstorovića i prevarila Ivušića

61' Dvije velike prilike za Osijek. Prvo je pucao Erceg pa Talys, ali Livaković sve brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Modri uzvraćaju. Tolič je glavom s pet metara puvcao ravno u Ivušića. Mogli bi domaćini žaliti za ovom šansom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Ogromna prilika za Osijek. Kleinheisler je krenuo sam prema Livakoviću, ali se nije dobro snašao i na kraju pucao preko gola.

51' Osječani idu po drugi gol. Ndockyt je pucao iz daljine, ali Livaković sigurno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' GOL Osijek je izjednačio. Talys je poslao dugu loptu prema golu Dinama, a Žaper je idealno spustio Grezdi koji je na nju natrčao i neobranjivo poentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

40' Osijek ima penal nakon što je Ademi u kaznenom prostoru povlačio Žapera. Najstrožu kaznu je izveo Majsorović, a Livaković mu obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Dinamo se probudio. Prvo je Ademi dobro prošao u kazneni prostor gostiju i dodao u sredini, ali nikoga nije bilo na lopti, a zatim je Daničić pokušao uposliti Petkovića, ali niti to nije bilo precizno.

35' Modri su sada opasno zaprijetili. Daničić je ubacio, Gavranović pucao glavom, ali Ivušić to zaustavlja.

25' Osijek je sada zagospodario terenom, čini se kao da je rano vodstvo malo uspavalo Modre.

18' Osječani pokušavaju zaprijetiti ubačajima s boka, ali Modri to uspijevaju otkloniti prije nego što lopta stigne do Grezde ili Ercega.

12' Osijek je sada mogao izjednačiti, Livaković je poklonio loptu Kleinheisleru, ali se uspio na vrijeme vratiti na gol i obraniti Mađarev slab udarac.

5' GOL Dinamo je poveo nakon pet minuta igre. Golman Osijeka Ivušić je postao tragičar nakon što se lopta odbila od njegovih leđa poslije udarca Gavranovića i završila u mreži.

1' Počela je utakmica.



Dinamo i Osijek u nedjelju na Maksimiru igraju derbi trećeg kola Prve hrvatske noometne lige.

Susret je to u koji aktualni prvak Dinamo ulazi kao nakon važne pobjede nad Clujom u pretkolu Lige prvaka. Modri su trenutno, nakon dva odigrana kola, trećeplasirana momčad na ljetvici 1. HNL sa šst bodova, dok je Osijek osmi sa samo jednim bodom iz dva susreta.

Rezultati by SofaScore

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo