DINAMO UKRAO JEDNOG OD NAJVEĆIH DALMATINSKIH TALENATA: /

Ponos Dalmacije ponovno ostao kratkih rukava, a bio im je pred nosom

Image
Foto: Zadarski list/PIXSELL

'Dinamo je prepoznao njegovu kvalitetu, karakter i potencijal te ga odmah doveo u kadete gdje će se dalje razvijati'

5.3.2020.
10:12
Zadarski list/PIXSELL
VOYO logo

Evo i jednog Bibinjca u Dinamu! Talentirani16-godišnji Dino Šimunić, 190 centimetara visok stoper, dosadašnji igrač Zadra inače odraslog u Bibinju, nova je akvizija za budućnost u Maksimiru. Riječ je o stoperu koji dolazi iz obitelji hajdukovaca, ali je ipak odabrao Dinamo.

'Moj otac Jure je navijač Hajduka. Za moju obitelj i Bibinje općenito Hajduk je oduvijek bio pojam'

"Trener u Zadru mi je bio Damir Čačić, dok sam prethodno s trenerom Dejanom Butićem u sezoni 2018./19. osvojio kadetsko prvenstvo Dalmacije i Kup Dalmacije. Hvala svim mojim trenerima i suigračima u Zadru te Domagoju Lisici, mojim Bibinjcima i svima koji su me dosad podržavali, prvenstveno obitelji", izjavio je za Zadarski list još uvijek učenik koji pohađa srednju strukovnu školu Vice Vlatkovića u Zadru pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Hajduk si je zabio autogol, i to nekoliko puta, a jedan majstor ih je baš nokautirao; 'Ma to je kao da idete u rat bez puške'

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Hajduk si je zabio autogol, i to nekoliko puta, a jedan majstor ih je baš nokautirao; 'Ma to je kao da idete u rat bez puške'

"Moj otac Jure je navijač Hajduka. Za moju obitelj i Bibinje općenito Hajduk je oduvijek bio pojam. Međutim, sad sam igrač Dinama i na to sam sasvim koncentriran. Uz naporan rad, odricanja i igrački napredak želja mi je postati prvotimac Dinama i u derbiju zaigrati pred punim Poljudom."

Ugovor na tri godine, stan, hrana i stipendija

Potpisao je Dino Šimunić ugovor na tri i pol godine u sklopu kojeg je dobio stan, hranu i stipendiju koje će mu plaćati Dinamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je prepoznao njegovu kvalitetu, karakter i potencijal te ga odmah doveo u kadete gdje će se dalje razvijati“, rekao je Domagoj Lisica, nekadašnji igrač Zadra.

Povijest zadarskih odlazaka put Maksimira

"Inače, Hajduk je "pred nosom" imao igrače iz Zadra koji naposljetku nikada nisu ili vjerojatno i nikad neće zaigrati za ponos Dalmacije, a prvi na tom popisu je svakako Luka Modrić kojega su u Maksimiru brzo prepoznali te se uskoro prometnuo u jedan od simbola Dinama. Potom Šime Vrsaljko, Dominik Livaković, Saša Bjelanović i drugi. Marijan Buljat je nakon Dinama zaigrao za Hajduk, ali nije imao sreće s ozljedama, dok je Bjelanović poslije Dinama promijenio puno klubova, ali nikad nije odjenuo Bili dres. Donedavno je bio sportski direktor Hajduka", stoji u tekstu Zadarskog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo