Dinamo u Koprivnici otkrio svog pravog golgetera

Nogometaši Dinama nastavili su stopostotni niz u Prvoj HNL. U trećem kolu na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici slavili su sa 2:0, a oba pogotka djelo su Ante Rukavine.

7.8.2011.
1:17
VOYO logo

Dinamo je neokrznut prošao i Koprivnicu, momčad Krune Jurčića odigrala je dobro, koliko je trebalo i to je bilo dostatno da dođe do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija.

Čak ni s Calellom na zadnjem veznom, a Leki na lijevom, to nije izgledalo loše jer suparnik im nije mogao ozbiljnije naškoditi. Junak dana je svakako Ante Rukavina sa svoja dva pogotka. Jurčić traži golgetersku formu, očito ju je našao u Rukavini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon punog Maksimira, Dinamo je i u Koprivnici dočekao pun stadion, doduše kapacitet mu je mnogo manji, ali ugođaj je bio nogometni. A igrači obje momčadi punim su srcem ušli u susret pa je bilo čvrstog, žustrog nogometa, pa i lijepih poteza. Zagrepčani su takvoj igri bili bolji i imali više prilika, pa su zasluženo vodili već nakon 45 minuta s 2:0.

Počelo je dalekometnim pokušajima na obje strane s kojima vratari nisu imali puno problema. I prvu pravu akciju Dinamo je pretočio u pogodak. Sammir je dugom loptom prebacio obranu Slavena Belupa, uletio je Ante Rukavina, pobjegao malo ukoso pa ga je sustigao suaprnički igrač, no Rukavina ga je prošao i pogodio suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se dogodilo i nešto neuobičajeno i nadasve čudno. Službeni je spiker objavio:

"Malo smo pogledali TV snimku i čini se da je Dinamo postigao pogodak iz zaleđa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzburkalo je to tribine, a i sve na terenu, pa je protestirao i Kruno Jurčić, a i sudac utakmice došao je svoju zamjerku na spikera prenijeti četvrtom sucu.

Modre to nije poremetilo, nastavili su dobro igrom, pogotovo su raspoloženi bili Sammir i Badelj u sredini, no pljesak je dobio i Domagoj Vida za slalom od svojih do suparničkih 16 metara, u stilu Velimira Zajeca. Šteta što nije uspio odigrati i pas za Sammira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do odmora su plavi postigli i drugi pogodak. Ovaj je put ubacio Leko, lopta je prevarila sve pred golom Slavena Belupa i Rukavina je brzom reakcijom postigao svoj drugi pogodak, a treći u HNL-u, te se izjednačio s Antolićem iz Lokomotive na listi strijelaca.

U nastavku je postalo još žešće, pa su se opaslo sukobili Leko i Maras, mogli su obojica dobiti crvene kartone, pogotovo Maras, no sudac se zadovoljio žutima. U tom je drugom dijelu bilo manje dobrih akcija, a mnogo više nervoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je držao sve pod kontrolom, a Koprivničani im nisu mogli nauditi, čak ni ozbiljnije ugroziti. Imali su plavi prilika i povećati prednost, no Rodić je obranio udarce Krstanovića i glavom i nogom. Tek je pri kraju Slaven zaprijetio udarcem preko Poljaka, no Kelava je bio siguran.

Dinamov protivnik u 4. pretkolu Lige prvaka, Malmö, remizirao je na gostovanju kod Mjällbyja (1:1) u 20. kolu švedskog prvenstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su gosti preko Hamada u 57. minuti, no bod je za domaćine spasio Ericsson samo osam minuta kasnije. Najvažnija vijest za Dinamo ozljeda je važnog igrača Daniela Anderssona koji je u 65. minuti uz bolnu grimasu napustio teren. Upitan je za prvu utakmici 4. pretkola Lige prvaka, koja se igra u srijedu 17. kolovoza.

Za Malmö su igrali: Melichárek, Andersson (od 66. Yago), Ricardinho, Stenström, Jansson, Hamad, Pekalski, Durmaz, Figueiredo (od 81. Nilsson), Mutavdzic (od 74. Aubynn), Larsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 20. kola Malmö drži osmu poziciju Allsvenskan lige s 27 bodova i dvije utakmice manje, dok je Mjällby s 21 bodom 13. od 16 klubova.

Vezani članci:

arti-201108030781006 arti-201108020447006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo