Golijada na Maksimiru: Potez dana pripao Dragovoljcima

Dinamo je upisao sigurnu pobjedu u 14. kolu našeg prvenstva i zadržao korak za Hajdukom. Modri su rezultatom 4:1 nadigrali su Hrvatski dragovoljac na Maksimiru.

27.10.2013.
9:31
VOYO logo

DINAMO: Zelenika - Pinto, Šimunović, Ćalušić, Lima - Leko - Soudani (od 46. Rukavina), Brozović, Antolić, Fernandes - Beqiraj (od 63. Čop)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović – Meglaj, Mrčela, Doležal (od 46. Sivonjić), Mršić – Gregov, Bačelić-Grgić, Jakšinić, Jajčinović, Živković – Zlatar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Soudani (4.), 2:0 Fernandes (8.), 3:0 Brozović (54.), 3:1 Bačelić-Grgić (65.-11m), 4:1 Čop (75.) Pitanje pobjednika, ako ga je uopće bilo, trajalo je samo u uvodnim minutama. Dinamo je poveo već nakon četvrte minute. Soudani je lako poentirao nakon ubačaja s desne strane.

Fernandes je zabio za 2:0 u osmoj minuti, vratar Čović je loše reagirao i Dinamovo krilo je upisalo peti gol u HNL-u. Dinamo je u 10. minuti zabio i treći gol, ali sudac ga je poništio zbog nepostojećeg zaleđa Beqiraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su u prvom izletu preko centra pogodili vratnicu, Zlatar je izašao na Zeleniku i zamalo pogodio. Loša vijest za Dinamo je ozljeda Soudanija. Alžirac je zamjenjen na poluvremenu, ušao je Rukavina.

Fernandes je mogao zabiti i drugi gol, ali Čović mu je skinuo zicer u 50. minuti. Dvije minute kasnije Antolić je s 10 metara zakucao loptu u vratnicu. Uskoro je Dinamo zabio treći gol, Rukavina je prebacio obranu i Brozović je poentirao (3:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez dana ipak je pripao gostima. Stipe Bačelić-Grgić u 65. minuti ismijao Dinamovu obranu, gurnuo loptu kroz noge Šimunoviću, zavaljao još jednog igrača i u nastavku akcije zbog igranja rukom Dragovoljac je izborio jedanaesterac. Bačelić-Grgić je mirno realizirao kazneni udarac.

Kombinacija Rukavine i Lime izbacila je Čopa u mat situaciju i Dinamov napadač je povisio rezultat na 4:1, a gosti su mogli zabiti drugi gol u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunović je zaradio crveni karton zbog prekršaja na Zlataru, a drugi jedanaesterac Dragovoljca obranio je Zelenika. Pročitao je Bačelića-Grgića.

Kakva je situacija sa Sammirom, hoće li i kad potpisati ugovor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znamo, nadamo se i radimo na tome. Želja je naša da ostane međutim pita se i njega. Nema tu puno mogućnosti. Ukoliko ne želi potpisati ugovor koristit ćemo njegove usluge koliko god možemo i koliko imamo pravo, a nakon toga mu zaželjeti svu sreću. Iako se ja intimno nadam da bi mogao prelomiti i ostati ovdje'', rekao je Dinamov trener i sportski direktor Zoran Mamić.

Kako Mamić, komentira medijske istupe oca Alena Halilovića Seada, koji se požalio na njegov loš status u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naravno da on kao otac ima pravo na svoje razmišljanje i posebno je vezan i osjetljiv na svoje dijete, no ovdje ima jako puno igrača o kojima se treba brinuti. Greške se događaju i mogu biti bolne i to je tako, ne mogu svi biti zadovoljni. Ali da smo kao klub mogli napraviti više, sigurno jesmo''.

Za kraj Mamić je komentirao i mogući odlazak Halilovića bez milijunske odštete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naravno da postoji dokument koji je potpisan između Alenove obitelji i nas i teoretski nogometno oni to mogu ne ispoštovati, ali postoje alati i protiv toga, no ne bih o tome ovdje. No siguran sam da se neće trebati razgovarati na taj način i da će Alen ostati u Dinamu i bit jedan od glavnih naših igrača'', zaključio je Mamić za Media Servis.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo