ZANIMLJIVA SIMBOLIKA /

Dinamo službeno predstavio Castore dresove: U ovoj garnituri kreću u lov na Ligu prvaka

Image
Foto: GNK Dinamo Youtube/Screenshot

Park Maksimir bio je domaćin u kojem se održao događaj predstavljanja novog dresa

7.7.2024.
20:07
GNK Dinamo Youtube/Screenshot
VOYO logo

U nedjelju poslijepodne Dinamo je predstavio dresove za nadolazeću sezonu u kojima će loviti i plasman u reformiranu Ligu prvaka. Nakon prekida suradnje sa Adidasom, Plavi će od sezone 2024./2025. nositi opremu britanskog proizvođača naziva Castore.

Image
UOČI SLUŽBENOG PREDSTAVLJANJA /

Procurilo kako izgleda novi dres Dinama za sljedeću sezonu

Image
UOČI SLUŽBENOG PREDSTAVLJANJA /

Procurilo kako izgleda novi dres Dinama za sljedeću sezonu

Navodno će Dinamo kroz pet godina od Castorea dobiti preko 10 milijuna eura, te puno više slobode oko biranja dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni video na Youtube kanalu kluba prikazuje dresove uz interesantnu izvedbu Dinamove himne.

Glavni je dres, dakako, u osnovnoj, prepoznatljivoj plavoj boji, ali ova estetska kombinacija uključuje dvije nijanse plave koje se međusobno isprepliću i zajedno tvore jedinstven vizualni doživljaj. Na dresu se izmjenjuje 36 tamnijih i jednako toliko svjetlijih dijagonalnih pruga, a ova brojka ujedno nosi i jasnu poruku s neskrivenom ambicijom: nakon 35 dosadašnjih osvojenih državnih naslova prvaka, Dinamo će u novom dizajnu nastojati dohvatiti i 36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Različiti tonovi i debljine prugica simboliziraju sve izazove, uspone i padove, napore i odricanja koji vode do konačnog uspjeha. Valovite dijagonalne crte istodobno stvaraju dojam guste lavlje grive kao simbol borbe i čvrstine što se naslanja na klupski identitet, maskotu lava, ovjekovječenu i na transparentu Dinamovih navijača na sjevernoj tribini.

Žuta kao noseća boja rezervnog dresa donosi novu energiju i svježinu, a snažna je poveznica s gradom Zagrebom i njegovom poviješću. Žuta je bila i dio prvih klupskih majica 1911. godine, tada u kombinaciji s tamno crvenom, što smo svojedobno predstavili i u našoj „Dinamo Classics“ retro kolekciji.

Aktualni je dizajn modernizirana varijacija žuto-plavih dresova kakve su purgeri nosili u nekoliko navrata u svojoj povijesti. Kombinacija žuto-plavih prugica bila je aktualna još prije okruglih 110 godina, prije nego što je klub preuzeo plavu kao svoju glavnu boju. U takvom su koloritu igrali i na izmaku 1930-ih godina kad je rezervni dres upravo bio u žuto-plavim prugama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je i u suvremeno doba vratio žutu u svoj klupski spektar pa je tako, upravo tu boju, koristio kao rezervnu kombinaciju u sezoni 2018/’19. na putu do prvog europskog proljeća nakon punih 49 godina. Žuta boja snažno se naslanja na povijest našeg grada. Primjerice, prvi električni tramvaj u Zagrebu vozio je od 1910. godine i bio je upravo žuti. Tek je 1923. zaživjela plava.

Nadalje, u grbu Grada Zagreba ulazna su vrata žute boje. A otvorena glavna ulazna vrata u grbu simboliziraju gostoljubivost i susretljivost kao dio zagrebačkog mentaliteta. Pročelja u središtu Zagreba uglavnom su obojena svijetlim, žutim tonovima koji variraju prema zlatnima što je kolorit još iz drevnoga Zagreba: Hrvatsko narodno kazalište, Umjetnički paviljon, brojne zgrade u užem središtu grada...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna nijansa žute ima i manju, jedva primjetnu, primjesu zelene koju, simbolički rečeno, donosi povjetarac iz maksimirskog parka. Žuta boja starog Zagreba u zajedničkoj vizuri s gradskim zelenilom, gdje Maksimir ima posebnu simboliku..

Dresove su na pozornicu maksimirskog parka donijeli dronovi:

''Na dresu se izmjenjuje 36 tamnih i svijetlih pruga. Od njih 35 predstavlja broj naslova prvaka koji je Dinamo osvojio u povijesti, a 36. pruga bi trebala predstavljati naslov prvaka koji će Dinamo osvojiti ove godine. Drugi Dinamov dres je u žutoj boji, koja ima povijesni značaj za klub'', rečeno je na promociji dresova.

U prodaji je dresove moguće kupiti od ponedjeljka po cijeni od 90 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dresovi su ranije u nedjelju već procurili, a osoba koja je iz kluba pustila tu informaciju zasigurno će biti propisno sankcionirana jer je to nedopustiv potez.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo