Kakvo poniženje u Maksimiru: 'To je kao kad mi igramo Ligu prvaka'

Dinamo je u derbiju 30. kola hrvatskog nogometnog prvenstva pobijedio Rijeku sa 4:0 te napravio novi korak prema devetom uzastopnom naslovu prvaka.

11.4.2014.
20:27
VOYO logo

DINAMO: Ježina - Pinto, Šimunić, Capan, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić (od 77. Leko) - Soudani (od 77. Halilović), Fernandes (od 59. Lima), Čop

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac - Brezovec, Močinić, Moises (od 64. Jugović) - Mujanović (od 47. Kvržić), Kramarić (od 76. Ajayi), Krstanović Momčad Matjaža Keka se nadala da bi nakon visoke pobjede nad Hajdukom mogla iznenaditi Dinamo u Maksimiru, no vjerojatno ni u najružnijim snovima nije sanjala ovakav potop koji se dogodio u prve 23. minute susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su prvi put kapitulirali već u 7. minuti susreta kada je Brozović odigrao do Antolića, a on dodao Čopu. Napadač Dinama je ubacio loptu, a Ademi zatresao mrežu Rijeke za vodstvo.

Samo pet minuta kasnije već je bilo 2:0 za domaćina. Pivarić je pucao s 20-ak metara, prebacio živi zid i poslao loptu u rašlje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prednost povećao u 19. minuti kada je Soudani pucao s 20-tak metara, Vargić obranio i odbio loptu do Čopa koji je sjajno utrčao i pospremio loptu u mrežu!

Konačan rezultat utakmice postavio je Šimunić u 23. minuti kada je Antolić ubacio iz prekida s desne strane, a kapetan Dinama pucao glavom i poslao loptu u sami kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ovom pobjedom povećao prednost na golemih 11 bodova, a do kraja je ostalo 6 kola.

"Čestitam suigračima i cijelom stožeru, stvarno smo jako sretni zbog ove pobjede. Sjajno smo ušli u utakmicu, jako smo željeli pobijediti i uspjeli smo 'srediti' Rijeku u 20-ak minuta. Mislim da smo pokazali koliko je ozbiljna naša namjera osvajanja devetog naslova prvaka u nizu i ovo su utakmice kakve nam trebaju i kakve uveseljavaju i nas i navijače", izjavio je Jerko Leko za službenu klupsku stranicu, a trener Zoran Mamić dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitke cijeloj momčadi na zasluženoj pobjedi. Izuzetno sam sretan nakon ovakve igre i važne pobjede protiv momčadi koja je druga najbolja ekipa u Hrvatskoj. Pitali su me već u trenerskoj sobi jesam li napokon sretan? Sretan sam i zadovoljan kako smo igrali iako kao sportaši uvijek moramo težiti boljem i jačem. Tako mislim da nam je igra mogla biti još tečnija i brža iako smo svjesno nakon velikog vodstva smanjili brzinu."

Strijelac prekrasnog gola Josip Pivarić je zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih govorio o Rijeci kao lošoj momčadi, već o Dinamu kao dobroj jer mislim da uvijek igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. To je kao kad mi igramo Ligu prvaka, nismo mi slabi, već su naši protivnici jaki, tako je i danas bilo u ovom susretu."

U prvoj utakmici 30. kola HNL-a, Slaven Belupo je u Koprivnici slavio protiv Lokomotive s 2:1. Oba gola za domaće zabio je 39-godišnji veteran i najbolji strijelac u povijesti lige, neuništivi Davor Vugrinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuga je domaće doveo u vodstvo u 70. minuti, a nadu je gostima vratio Mišić u 80. No, samo minutu poslije izjednačenja, Vugrinec je zabio svoj 142. gol u HNL-u i svom treneru Elvisu Scoriji poklonio prvu pobjedu otkad je na klupi Slavena, To je ujedno i prva pobjeda Koprivničana nakon čak pet mjeseci posta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo