Dogodi se! Kramarić dvaput propustio zabiti zicer Dinamu!

Dva kluba Zdravka Mamića, Dinamo i Lokomotiva, odigrali su na Maksimiru pravu bratsku utakmicu u 18. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva.

30.11.2012.
18:10
VOYO logo

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Ademi, Brozović - Kovačić, Sammir - Čop, Beqiraj

LOKOMOTIVA: Picak - Samateh, Barbarić, Mesarić, Bručić - Chago, Pjaca, Pavičić - Antolić, Zakarić - Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Čop (20') Kruno Jurčić je osjetio kakva će u velikom dijelu biti njegova nova avantura u Dinamu. Blato, prazne tribine i protivnik u kojem igraju njegovi budući prvotimci - barem u hrvatskom prvenstvu.

Tristotinjak navijača na sablasno praznom i skliskom Maksimiru gledalo je po dosadnoj zagrebačkoj kiši jednu tipičnu Dinamovu utakmicu. Ne baš pretjerano žustri napadi hrvatskog prvaka urodili su plodom u 20. minuti kad je jedini gol na utakmici zabio Duje Čop. Ademi je na polovici Lokomotive oteo lopte Kramariću, poslao je na desnu stranu do Beqiraja, ovaj se lijepo oslobodio i uputio 'rolicu' u sredinu šesnaesterca gdje je Čop u trku smjestio loptu pod prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To kad da je još više razjarilo dvjestotinjak Bad Blue Boysa na istočnoj tribini, gdje su iz minute u minute ponavljali svakidašnju mantru: 'Mamiću cigane, odlazi iz svetinje".

Prva dobra akcija i velika prilika Lokomotive dogodila se u 37. minuti. Lopta je nakon izvedenog kornera došla do Kramarića, na pet metara od Kelavina gola, ali mladi dinamovac ju je zahvatio neobjašnjivo loše i upropastio zicer kakav inače češće posprema u mrežu. Par minuta poslije i Zakarić je imao dobru šansu, ali je njegov udarac obranio Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to dobra najava za buđenje Lokosa na početku drugog dijela, to je ono vrijeme kad Dinamove zvijezde odrađuju posao. Antolić je tako zaprijetio Kelavi u 50. minuti, ali je reprezentativni vratar uspio 'bombu' s ruba šesnaesterca skrenuti u korner.

Modri su uzvratili u 60. minuti. Bila je to repriza akcije za gol, samo je Duje Čop ovoga puta pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nonšalancija se Dinamu mogla osvetiti u 71. minuti, Jurčić je skočio s klupe kad je Kramarić sam izbio pred Kelavu. Međutim, umjesto da puca, Andrej je ponovno neobjašnjivo reagirao i gurnuo loptu sasvim ukoso prema korneru. Uspio ju je nekako stići Zakarić i uputiti prema golu, ali preslabo, igrači Dinama izbili su loptu s gol-crte.

Okršaj starijeg i mlađeg brata završio je izmjenama. Jurčić je najveću mladu zvijezdu Dinama, Alena Halilovića, u igru ubacio tek u 91. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslabljena momčad zaprešičkog Intera (igrali bez ijednog pravog stopera, ukupno sedam prvotimaca), nije u 18. kolu domaćeg prvenstva uspjela izboriti ništa više od časnog poraza protiv RNK Splita. Domaćini su krenuli odlično u utakmicu, imali su dvije, tri velike prilike, ali umjesto pogodaka Jurića i Kramarića, vidjeli smo dva gola Splita. U 45. je promašaje domaćina prvo kaznio Rebić, a priču je u 69. minuti zaključio Kamerunac Henri Belle.

Inače, Split je od 61. minute imao igrača manje, zbog drugog žutog kartona Barabana, ali se uspio obraniti i odnijeti sva tri boda iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo sreću što smo postigli pogodak u završnici prvog poluvremena. Nakon isključenja Barabana, Inter je bio bolja momčad, ali smo uspjeli postići još jedan pogodak za ipak mirniju završnicu", prokomentirao je pobjedu trener gostiju Zoran Vulić.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo